Šlágrem nadcházejícího jednadvacátého kola je bezesporu souboj devátého Frýdku – Místku s pátými hosty z Lovosic, který se hraje již dnes. Domácí by se v případě vítězství bodově protlačili zpět do elitní osmičky.

Házenkáři jičínského Ronalu vydolovali v minulém domácím utkání s pražskou Duklou důležitý dvoubodový zisk a v tuto chvíli drží osmou říčku s dvaadvaceti body. V cestě za kýženým postupem do vyřazovací části soutěže to ale budou mít svěřenci trenérů Aleše a Petra Babákových ještě velice složité. Již zítra totiž tým čeká souboj s jasným lídrem tabulky z Plzně, který je zároveň největším favoritem na zisk titulu. Svěřenci kouče Martina Šetlíka si v čele tabulky hýčkají čtyřbodový náskok před druhým celkem Zubří.

Hráči Jičína ale v sezoně jasně potvrzují, že v domácím prostředí jsou velice silní a nerozdávají zde své body zadarmo.
David Machalický, brankář HBC Ronal Jičín: „Vzájemné utkání s Plzní pro mě bude mít zvláštní náboj a upřímně se na něj těším. Nebudeme si nic nalhávat, Plzeň je papírovým favoritem, ale já rozhodně můžu slíbit, že se jen tak snadno nevzdáme. Budeme se snažit těžit z toho, že hrajeme v domácím prostředí, kde máme kvalitní diváckou podporu. V tuto chvíli nám jde o postup do play off, a proto jsme odhodláni dát do utkání opravdu všechno a předvést výkon na hranici možností."

Souboj Jičína s vedoucím celkem extraligové tabulky z Plzně je tedy na programu zítra s úvodním výhozem v 18 hodin. Přijďte povzbudit domácí celek!
Další program 21. kola: SKP Frýdek-Místek – A.S.A. Lovosice (dnes v 17.30), Sobota 7. března: Dukla Praha – HCB OKD Karviná (18.00) , KP Brno – Tatran Litovel (18.00), HC Zlín – Gumárny Zubří (18.00), Sokol Přerov – Cement Hranice (18.00).