Královští Sokoli ale nebudou jednoduchým soupeřem, na rozdíl od domácích si hráči rivala v reprezentační pauze odpočinuli.

„Hosté se opírají o zkušenou základní osu: Stamenkovič, Pešakovič, Pavlovič a Sedmák, doplněnou o další zkušené hráče Ondřeje Peterku či Škrance. Zkušeností mají opravdu na rozdávání, navíc po reprezentační přestávce budou dostatečně odpočatí. Očekáváme, že budou hodně nepříjemní,“ přemítá pardubický asistent Adam Konvalinka.

BK JIP Pardubice - Královští Sokoli Hradec Králové
Dnes, 17:30, hala Dašická

Beksa už tak odpočatá není, protože má v nohách pohárové čtvrtfinále s USK Praha. Vítězství ale únavu zahání.

„Bude důležité nepodlehnout tempu soupeře, jako v první půli s USK. Měli bychom si hrát to svoje. Tedy dostatečně agresivně a tvrdě, což hradeckým hráčům moc nevoní, a využít toho v náš prospěch,“ míní Konvalinka.

Sokoli před reprepauzou doplatili na nahuštěný zápasový program a poslední tři duely prohráli. V tabulce tak kvůli tomu spadli na sedmé místo. Teď však měli osm volných dnů, takže věří, že načerpali nové síly, aby mohli pomýšlet na další úspěšné výsledky.

„Na palubovce městského rivala se nikdy nehraje dobře, i díky jejich skvělým fanouškům. My jsme však naposledy v Pardubicích zvítězili, což bychom chtěli zopakovat. Hráči si odpočinuli a nyní je opět na čase zabrat a vrátit se k našim dobrým týmovým výkonům,“ říká hradecký kouč Lubomír Peterka.

Komentář pardubického hráče Michala Svobody:

“Všechny hradecké hráče známe dostatečně dobře na to, abychom se na ně dokázali připravit i za krátký čas, který máme po úterním pohárovém utkání s USK Praha. Musíme se zaměřit hlavně na Pedu Stamenkoviče, který skvěle tvoří hru. Je první v asistencích v celé lize, jedná se o hlavní motor hradeckého týmu. Víme, že je to pro nás hodně důležitý zápas, abychom si před nimi vytvořili nějaký náskok, navíc se jedná o derby, takže rozhodně chceme vyhrát!"