V této kategorii jde především o to, umožnit vzájemnou konfrontaci mladým hráčkám a z nich postupně vybrat užší kádr pro nadcházející reprezentaci v kategorii U16 na mistrovství Evropy v roce 2015. Celkem do Trutnova přijelo čtyřiatřicet mladých basketbalistek z celých Čech a sraz měl za úkol přesvědčit trenéry, aby to byly právě ony, které budou pozvány i na další soustředění na jaře.

Podobný sraz reprezentace proběhne ještě na začátku prosince v Luhačovicích pro přibližně šestnáct hráček z Moravy. Z obou srazů následně vznikne užší výběr asi 20 – 25 hráček.

Příznivce bezedných košů v okrese může těšit, že dvě hráčky byly z Jičína, Tereza Rychetníková a Barbora Čapková. Z východočeské oblasti pak dvojici doplnilo dalších 8 děvčat, hrajících v Hradci Králové (Marika Machačová a Lucie Bolardtová), v Trutnově (Tereza Patočková, Hana Krajáková a Dominika Vašáková) a v Pardubicích (dvojčata Karolína a Kristýna Šotolová a Natálie Černohorská).

Hlavním trenérem této věkové kategorie je Petr Kapitulčin z Trutnova, asistentem a vedoucím družstva jičínský trenér David Streubel a druhým asistentem Michala Ferbasová z Nuslí. ⋌(bsk)