Klíčový zápas o postup do play off házenkáři Jičína zvládli, když na domácí palubovce rozstříleli Frýdek-Místek o deset branek 32:22. Teď je čeká poslední zápas základní části, který sehrají v pátek od 18 hodin v Kopřivnici.

Zajímavostí je, že se nehrají všechny utkání posledního kola ve stejný den. Dvě z nich totiž byly odehrány už včera. „V Kopřivnici to bude určitě strašně těžké. Oni chtějí po dlouhé době do play off. Na druhou stranu mi nemáme co ztratit,“ říká před pátečním zápasem asistent trenéra Jičína Aleš Babák.

Co říkáte na to, že se v posledním kole nehrají všechny utkání ve stejný čas?
Hodně mě to překvapilo, protože vzhledem k vyrovnanosti soutěže by to bylo spravedlivější. Pochopil bych to, pokud by se hrálo nějaké utkání v televizi, ale nehraje, takže nevím proč to tak je. Na druhou stranu to bylo dané už před sezonou.

Vy budete v posledním kole bojovat o šesté místo. Máte nějakého soupeře, který by pro vás byl přijatelnější?
Je pravda, že by pro nás byl asi nejlepší nějaký tým z Čech. Hlavně kvůli vzdálenosti a i pro fanoušky by to bylo lepší. Ale jinak to vůbec neřešíme, chceme v Kopřivnici předvést co nejlepší výkon a skončit na šestém místě.

Nic jednoduchého vás tam nečeká, protože Kopřivnici potřebuje k jistotě postupu vyhrát.
Přesně tak to je. Proto si nesmírně vážíme domácí výhry nad Frýdkem-Místkem. Oni musejí vyhrát a určitě proto udělají všechno. My zase můžeme být uvolněnější a navíc hrajeme o co nejlepší umístění pro play off.

Mladší žáci sehráli první jarní turnaj v Chodově

V Chodově sehrálo první mistrovský turnaj jičínského „áčko“ mladších žáků.

Trenéři nemohli počítat pouze se zraněným O. Brádlerem, jinak byl tým kompletní. Poprvé se v barvách Jičína ukázal v soutěžním zápase Filip Hejtmánek. Prvních deset minut se hrála povinná osobní obrana a dalších 20 minut pak již klasická hra.

Prvním soupeřem byla Dukla „B“. Bohužel od prvních minut byli hráči pozadu oproti soupeři v nasazení a neustále prohrávali. Dobrým závěrem se nakonec podařilo vybojovat remízu 14:14.

Dalším testem pak byl souboj s celkem Chodova „A“. Podařilo se zlepšit bojovnost a díky dobrým zákrokům Filipa Štěříka bylo skóre po většinu zápasu vyrovnané. Závěr se ale Jičínským nepovedl dle představ a z toho pramenila porážka 16:22. Ve třetím střetnutí změřili naši házenkáři síly s týmem Sokola Vršovice. Naši chlapci byli v průběhu celého utkání lepším týmem a při jednoznačné výhře 21:13 dostala příležitost celá lavička. Závěrem turnaje byl souboj s „áčkem“ pražské Dukly. Znovu se potvrdil přehnaný respekt vůči soupeři. Teprve v průběhu zápasu odhodili naši chlapci zbytečný ostych a místy byli Pražanům vyrovnaným protivníkem. Přesto díky nepovedenému začátku utkání z toho byla porážka 15:23.

Celkově lze vystoupení jičínských hráčů hodnotit spíš jako průměrné. Nelze jim upřít bojovnost, ale zatím jsou zde velké prostory ke zlepšení v činnosti jeden na jednoho, stejně tak v rychlém přechodu. Hráči zaslouží pochvalu, že žádné utkání nevypustili a bojovali až do konce.