Mezi téměř čtyřmi stovkami startujících se rozhodně neztratili a se ziskem devíti medailí patřili mezi nejúspěšnější oddíly.

V juniorské kategorii obsadil výkonem 622 cm Jan Rejha druhé místo ve skoku dalekém, ve vrhu koulí zaostal dva centimetry za jedenáctimetrovou hranicí a obsadil místo čtvrté a ve finálovém běhu na 60 metrů, kam se kvalifikoval časem 7,46 z rozběhu, skončil v čase 7,55 na šestém místě.
Dorostenkám se dařilo především na sprinterských tratích. Do osmičlenného finále se probojovala kompletní trojice. Magda Menčíková pokořila o dvě setiny hranici osmi vteřin a po zásluze se stala krajskou přebornicí. Hned za ní skončila Kateřina Půhoná v osobním rekordu 8,08 a pátou příčku vybojovala Adéla Brádlerová časem 8,23.

Ve stejném pořadí skončily jičínské dorostenky i v závodě na 60 metrů překážek. Po velice těsném finiši se stala přebornicí časem 8,87 Menčíková a stříbro vybojovala Půhoná v čase 8,91. Medaile získala obě děvčata i na trati 200 metrů, Menčíková skončila druhá (26,41) a Půhoná třetí (26,50). Šestá ve velmi početném startovním poli skončila Brádlerová, která se zlepšila na 27,83. Ta navíc obsadila nepopulární čtvrté místo v závodě dálkařek, když skočila rovných pět metrů a k medaili chyběly pouhé čtyři centimetry. Tři finálová umístění vybojoval Martin Florián. Nejvíce se mu dařilo ve skoku vysokém, kde výkonem 174 cm obsadil páté místo, sedmý skončil ve vrhu koulí (11,01 m) a osmý ve finále sprintu na 60 metrů časem 7,64.

V žákovské kategorii se nejvíce dařilo Daniele Volné, která suverénně ovládla pole výškařek a zvítězila výkonem 170 centimetrů. Pátou příčku obsadila v překážkovém běhu na 60 metrů v čase 9,66 a mírně jí nevyšla dálkařská soutěž, kde skokem dlouhým 481 centimetrů skončila až šestá. Na běžeckých tratích si úspěšně vedla Marika Havelková. V závodě na 800 metrů obsadila třetí místo časem 2:28,93, na trati 300 metrů skončila na pátém místě (46,04) a osmá byla na poloviční trati (21,81).

Všem medailistům nezbývá než popřát, aby byli stejně úspěšní na blížícím se halovém mistrovství republiky. Kompletní výsledky naleznete na www.atletika.cz

Početná skupina nejmladších jičínských atletů startovala v pátek, v době pololetních prázdnin, na krajském halovém přeboru družstev. Děti startovaly v trojboji složeném z běhu na 50 metrů, skoku dalekého, hodu medicinbalem a štafetovém běhu na 4x150 metrů. Nejvíce se dařilo dívkám kategorii nejmladších žákyň, které ve složení Kateřina Havelková, Aneta Rajmová, Natálie Kocourková a Viola Melgrová v konečném účtování obsadily třetí místo a vybojovaly tak svoje první atletické medaile. Kompletní výsledky naleznete na stránkách www.atletika.cz    (peš)