HBC Jičín – HK Lovosice 23:28 (15:14). Jičínský celek nastoupil do utkání s patřičným odhodláním. Začátek a první polovina poločasu však patřila favoritovi z Lovosic. Hosté si udržovali mírný náskok, dokázali využívat zaváhání jičínského týmu a některých zbytečných chyb v obraně Jičína. Domácí tentokrát zbraně neskládali. Snažili se o bojovný výkon. Jejich hra měla podporu v zákrocích Fialy v brance. Sebevědomí Jičínských tak pomalu stoupalo. Domácí hráči si začali více věřit a i oni dokázali své soupeře několikrát jasně přehrát. Co ale platné, do 23. minuty Lovosice neustále vedly. Teprve posledních osm minut zahráli domácí dle představ v útoku i obraně a dokázali otočit nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Náskok mohl být vyšší, ale přišly dvě ukvapené střely, chyba v obraně a hosté snížili na poločasových 15:14.

Domácí cítili šanci. I ve druhém poločase se snažili, předváděli slušnou hru, ale přece jenom ještě trochu štěstí a zkušeností chybělo. Naopak, zkušení hosté dokázali srovnat a znovu se dostali do těsného vedení, 19. minuta 20:21. Domácí tlačili, útočili ze všech sil. Těch ale právě začalo jičínským hráčům ubývat. Z toho pramenily nepřesná střelba, opětovné chyby v obraně a na světě byla černá desetiminutovka pro Jičín. Hosté odskočili na 20:26 (27. minuta) a nakročili k zisku bodů. Ke cti Jičínských lze dodat, že nesložili zbraně, stále se snažili o korekci. Lovosice si však již náskok pohlídaly a získaly oba body.

Domácí naznačili, že jejich výkon jde nahoru, byla vidět větší bojovnost i větší sebevědomí celé lavičky. Nevyvarovali se ale několika hluchých míst jak v prvním, tak ve druhém poločase. Oporou byl Fiala v brance, výborný výkon podali Krček a neustále se lepšící Šolc. V obraně byli vidět Vávra a Musil, v útoku se snažili Krčka i Drbohlav. Stále je však třeba pracovat spíše na psychice.

Fakta: Rozhodčí: Bečička, Bubeníček. Sedmičky: 0 – 1/1. Vyloučení: 5 – 2, ČK: 0 – 0. Sestava a branky HBC Jičín: Fiala – Krček a Šolc po 7, Vávra 3, Krčka a Š. Drbohlav po 2, Pekař a Špika po 1, Kozubík, Farkaš. Sled branek: 0-1, 3-4, 6-9, 8-11, 10-12, 15-12, 15-14, 17-18, 18-21, 20-21, 20-26, 23-27, 23-28. Diváci: 76.

Poslední utkání čekalo Jičín ve čtvrtek 10. prosince na půdě SKP Frýdek-Místek, kde podlehl 40:25. Podrobnosti přineseme.  (hbc, re)