Ukázal skvělý výkon a velkou měrou přispěl k bodovému zisku na drahách SKK Hořice. V současnosti hráč hájící barvy SKK Vrchlabí v první lize LADISLAV BERÁNEK přitom ještě nedávno působil v SKK Jičín a pomohl mu k historickému postupu mezi mužskou kuželkářskou elitu.

V posledním utkání v Hořicích Beránek shodil 636 kuželek, což byl nejlepší počin sedmnáctého kola. Zkušený hráč však s letošní sezonou příliš spokojený není.

„Po přesunu šesti týmů do Interligy je úroveň první ligy podstatně nižší," říká kuželkář, jenž má ve sbírce devět titulů v nejvyšší soutěži.

Jak hodnotíte svůj výkon a celkově zápas s Hořicemi?
Po tom průběhu, kdy jsme prohrávali 2:0, je pro nás bod asi dobrý. Na druhou stranu to ale pak rázem bylo 2:2 a vedli jsme o sto kuželek. Pocity jsou tedy rozpolcené. V Hořicích se zkrátka dalo vyhrát.¨

Co říkáte na svůj výborný výkon?
Člověk samozřejmě musí být pokorný a hodnotit to tak, že to přišlo. Já jsem se svým výkonem spokojený, i když tam byly veliké mezery.

Jak vnímáte dosavadní průběh první ligy? Jste spokojený s umístěním Vrchlabí?
Po situaci, která ve Vrchlabí vznikla, moc spokojenosti není. Je tam veliká marodka a nějaké dlouhodobé absence hráčů. Ambice před sezonou byly podstatně vyšší.

V Jičíně jste si také zahrál první ligu. Jak na toto působení vzpomínáte?
Mohu se vyjádřit pouze k druhé polovině minulé sezony, kdy se ještě v Jičíně hrála druhá liga. Tu polovinu sezony hodnotím velice kladně a dál bych se k tomu nechtěl vyjadřovat.

Jak se vám zatím pozdávají výkony Jičína v letošní sezoně? Pohybuje se v tuto chvíli v sestupových patrech.
Vypadá to, že zde nějaký motor nastartovali a cesta k záchraně tam asi bude.

Jakými kluby jste ve své kariéře prošel?
Jsem rodák z Vysokého Mýta, takže začátky byly tam. A protože pak byla domácí kuželna v České Třebové, tak jsem tu zakotvil. Česká Třebová mě oslovila, když chtěla usilovat o postup do první ligy. Pak jsem byl požádán Náchodem a tam jsem odehrál jedenáct sezon v nejvyšší soutěži.

A pak vaše kroky vedly do Jičína.
„A" družstvo v Náchodě rozpustili, všichni se rozešli svojí cestou a ligové kuželky jsem opustil. A protože bydlím v Hradci Králové, jednu sezonu jsem zde odehrál v divizi. Poté jsem zamířil do Jičína a nyní působím ve Vrchlabí.

Jaká je podle vás úroveň první ligy?
Vzhledem k tomu, že šest týmů odešlo hrát Interligu, je současná úroveň podstatně nižší. Srovnal bych to s loňskou druhou ligu, i když ne všechny týmy. Průměrná úroveň je podle mého názoru rovna druhé lize. Ta špičková je ovlivněná odchodem hráčů do zahraničí, například Bíny z Jičína.