U tří dopravních nehod na komunikaci I/37 v obou směrech zasahovali dnes ráno hradečtí profesionální hasiči z centrální stanice. Všechny nehody se obešly bez zranění. Poškozeno je celkem deset vozidel.

První nehoda se stala v 5:47. Došlo ke střetu pěti osobních automobilů ve směru z Pardubic do Hradce Králové. Při další nehodě v tom samém místě se asi o půl hodiny později (6:14) střetla další tři auta a dodávka. Během nehod nedošlo ke zranění. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorpčním materiálem. Na všech vozidlech provedli protipožární opatření.

V 6:35 pak byla hlášena další dopravní nehoda jednoho osobního vozidla v opačném směru z Hradce Králové do Pardubic. Nehoda se stala asi kilometr od místa výše popsaných nehod blíže k Hradci Králové. Nárazem vozidla došlo k poškození svodidel. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Silnice první třídy jsou ošetřené a silničáři vyrážejí na méně frekventované úseky. Jezděte s opatrností.

Pondělní ledovka na NovopackuZdroj: DENÍK/Iva Kovářová

Ranní ledovka na silnicích v Nové Pace..

Silničáři jsou v pohotovosti, zatím drnčely jen plechy 

Jičínsko - Silnice I. třídy jsou ošetřené a mokré. Silničáři zajišťují posyp dvojek a dopoledne by měli dokončit ošetření silnic III. třídy. Problémy byly ráno v Kněžnicích na Jičínsku na silnici I/35 , kam byli správci povoláni na posyp uklouzané vozovky, v obci stály auta i autobus. Na silnici I/ 35 u Hořic se srazilo ráno před pátou hodinou 5 vozidel. Nehoda se obešla bez zranění, příčinou byl namrzlý nadjezd, ke srážce došlo i kvůli nedodržené vzdálenosti mezi automobily. 

Na silnici I/16 u obce Dolní Lochov okres Jičín havarovalo rovněž ráno před pátou osobní vozidlo. Naštěstí i tady se nehoda obešla bez zranění. „Dnes během dne má padat sníh až do zítřejšího rána. Jsme v pohotovosti. Žádné velké problémy jsme jinak nezaznamenali, jen před kopcem na Lomnici ráno stála auta, ale to už je Liberecko,“ informoval Deník Jaroslava Čipera z jičínské správy a údržby silnic