Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující 190 tisíc korun. Příčinou dopravních nehod je pravděpodobně stále se opakující nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly a nevěnování se plně řízení vozidla.

K jedné z dopravních nehod došlo v neděli 24. září v časných ranních hodinách ve Štikově. V tu dobu zde ve směru od Nové Paky na Bělou u Pecky řídil devatenáctiletý mladík osobní motorové vozidlo BMW. V jedné z levotočivých zatáček zřejmě vlivem nepřizpůsobení rychlosti povaze a stavu mokré vozovky dostal smyk a vyjel vpravo mimo silnici, kde nejprve přední a potom zadní částí auta narazil do břehu silničního příkopu a patníku. V tu dobu se ve vozidle nacházeli další dva spolucestující. Při dopravní nehodě utrpěl řidič a jeden pasažér blíže nespecifikované lehké zranění, se kterým byli oba převezeni na vyšetření do Oblastní nemocnice v Jičíně. Vliv alkoholu policisté na místě u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda je předběžně vyčíslena na hodnotu přesahující třicet tisíc korun.

I přes dva vyslovené zákazy řídí dál. Hrozí mu až tříletý trest  

Policisté obvodního oddělení Kopidlno zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se měl dopustit třicetiletý muž, kdy téhož dne po patnácté hodině měl řídit osobní motorové vozidlo Škoda Octavia v ulici Tomáše Svobody v Kopidlně. Kontrolou osoby bylo zjištěno, že má do roku 2018 jednak rozhodnutím Magistrátu hlavního města Prahy a souběžně s tím rozhodnutím Městského úřadu Kutná Hora vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel všeho druhu. 

V případě prokázání viny hrozí muži tříletý trest odnětí svobody.

Vandal si vzal do parády automobil  

Policie pátrá po vandalovi, který si jako objekt svého destruktivního zájmu vybral firemní vozidlo Škoda Fabia třiatřicetiletého muže z obce Třtěnice na Jičínsku. Automobil byl zaparkovaný na volně přístupném travnatém pozemku na počátku obce ve směru od obce Stříbrnice. Neznámý pachatel poškodil lak a karoserii vozidla. Měl mu rovněž zničit zadní světlo, ulámat zpětná zrcátka spolu se stěrači a anténou. Celková škoda není dosud stanovena. Přečin poškození cizí věci šetří policie obvodního oddělení Hořice.

Zloděj bot opětovně dopaden  

Na základě výsledků šetření sdělili novopačtí policisté sedmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže, které se měl dopustit v odpoledních hodinách dne 18. srpna letošního roku na jedné z ubytoven v Nové Pace. Zde měl lapka na společné chodbě domu odcizit volně odloženou sportovní obuv značky Adidas. Škoda je předběžně odhadnuta na částku kolem jednoho tisíce korun. Nutno však podotknout, že hříšník není pro muže zákona neznámou osobou, jelikož se obdobného skutku v letošním roce již jednou dopustil a zároveň si vyslechl u Okresního soudu v Jičíně pravomocný odsuzující rozsudek.

Případ v současné době ve zkráceném přípravném řízení pro přečin krádeže šetří policisté obvodního oddělení Nová Paka. V případě prokázání viny hrozí nenechavci až tříletý trest odnětí svobody, jelikož byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.