„Nechal se vyhecovat a skočil z věže do rybníka Kačák nedaleko Vrchlabí, kde se konaly závody ve skocích na lyžích do vody. Skočil bohužel do mělčiny a poranil si páteř,“ řekl nám David Novotný, pořadatel Muže roku, který byl z celé události v šoku. „Co vím, tak po nešťastném pádu s okolím komunikoval, říkal ale, že necítí nohy,“ uvedl Novotný.

„Mladík údajně dopadl na mělčinu, hlavou do bahna,“ uvedl Jiří Mašek ze Záchranné služby Královéhradeckého kraje. Mladíkovy první dva skoky dopadly dobře, až třetí skok byl tím nešťastným.

Zraněný Muž roku 2009 byl ihned transportován do královéhradecké fakultní nemocnice. Nyní nad ním visí hrozba v podobě ochrnutí dolní části těla. Okolnosti jeho zranění v současné době vyšetřuje policie.

Martin Zach uchvátil při volbě Muže roku 2009 náchodské publikum nejen svým vzhledem, ale i chováním. Skromnost, sympatie, přirozenost – to především mu přineslo prvenství. Svou radost z vítězství neskrýval, doufal, že se díky titulu více prosadí ve světě modelingu. „Moc mu to přeji. Doufám ale, že se Martinův život nyní nijak drasticky nezmění,“ řekla nám bezprostředně po skončení soutěže vítězova maminka. V tu chvíli netušila, že se život jejího syna změní již za pár hodin, a to bohužel úplně jinak, než měla v tu chvíli na mysli.

Martin Zach je bývalý vrcholový sportovec. Běhal závodně na lyžích. Před půlrokem však kvůli sporům ve svazu lyžařů se závoděním skončil a sport provozoval již jen rekreačně. Svou budoucnost nyní viděl v podnikání a ve světe modelingu, kam mu měl dopomoci i získaný titul Muž roku 2009.