Vloni se stalo na Jičínsku celkem 962 nehod, což je nárůst oproti roku 2016 o 59 a o devadesát ve srovnání s rokem 2015. Sedm nehod mělo tragický konec, vyhasl při nich život osmi lidí. Těžce zraněných bylo 29, lehce zraněných 197.

„Všechny silnice první třídy jsou z hlediska dopravy kritické, nebezpečný úsek je také na pětatřicítce z Úlibic do Milovic, kde se začínají městnat nehody od Ostroměře,“ konstatuje vedoucí dopravní policie v Jičíně Petr Dejmek a své tvrzení dokládá čísly.

Od úlibické křižovatky po Milovic se vloni stalo 71 dopravních nehod a na silnici I/16 od úlibického kruhového objezdu po Vidochov 57 nehod.

„Je to frekvencí, registrujeme, že stoupá provoz osobních vozidel směrem na Novou Paku,“ hodnotí Dejmek dopravní situaci.
Smrtelné nehody na Jičínsku, sedm nehod - osm zemřelých.

Silnice I/16

2. 1 – Dopravní nehoda u Sobotky, při které vjel osobní vůz do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem Daf. Řidič Fordu zemřel.

10. 4 – Volkswagen Touran jedoucí směrem na Novou Paku zatím z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího kamionu. Na místě zůstali dva mrtví a tři těžce zranění.

17. 5 – U Kumburského Újezda narazil řidič osobního do nákladního vozidla, zemřel.

26. 8 – Nehoda u Vidochova, osobní vozidlo vyjelo do protisměru pod kamion, zemřel spolujezdec.
Silnice I/35

3. 9 – U Milovic vyjela řidička do protisměru, při nehodě zemřel spolujezdec.

4. 10 – Střet chodce s vozidlem v Hradecké ulici v Jičíně. Chodec nehodu nepřežil.
Silnice 1/32

30. 10 – u Kopidlna došlo k tragické dopravní nehodě. Řidič vozidla zn. Peugeot zemřel. Policie stále hledá svědky nehody.