Dnes 25. prosince krátce před desátou hodinou dopoledne došlo na silnici R35 u odbočky na obec Čistěves k dopravní nehodě tří osobních automobilů.

Na místo vyjeli dvěma zásahovými vozidly profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Po příjezdu na místo hasiči provedli průzkum, při dopravní nehodě se střetly celkem tři vozidla, Škoda Felicia, Škoda Felicia combi a Wolkswagen Passat. Ve vozidlech jelo dohromady deset osob, z toho dvě děti.

Hasiči nejprve poskytli předlékařskou pomoc zraněným osobám, dvěma z nich nasadili krční límce. Osoby uváděli bolest na hrudi a potíže s dýcháním, jejich zranění se nicméně jevily spíše jako lehké. Na místo přijely celkem čtyři sanitní vozidla Zdravotnické záchranné služby a zraněné osoby transportovaly na ošetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Hasiči odpojili autobaterie u havarovaných vozidel a zajistili je proti požáru. Po zdokumentování nehody předali událost k dalšímu řešení Policii ČR.

Silnice je v místě nehody průjezdná prozatím kyvadlově v jednom pruhu, plně bude provoz v místě nehody obnoven po odtažení havarovaných vozidel.  HZS