Na přímém úseku se zřejmě plně nevěnoval řízení, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Hyundai i20. Po nárazu skončila škodovka v levém silničním příkopu. Při nehodě byla zraněna spolujezdkyně z vozidla Hyundai, která byla převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

Výtržnictví v Jičíně
V pátek 13. ledna krátce před půlnocí vyjeli jičínští policisté společně s psovodem a s hlídkou městských strážníků do Denisovy ulice, kde mělo dojít k potyčce asi 30 osob. Po příjezdu hlídky se na místě nacházel pouze dvacetiletý mladík, kterého měla fyzicky napadnout skupina agresivních útočníků. Jeden z nich ho měl povalit na zem a ostatní pak na něj měli šlapat. Mladíkovi způsobili drobné odřeniny a dále mu poškodili zimní bundu. Případ šetří jičínští policisté jako přečin výtržnictví, za což pachatelům hrozí až dva roky vězení.

Krádež plynových bomb
V noci na čtvrtek 12. ledna se vloupal neznámý pachatel v Újezdu pod Troskami do kovové klece, která byla umístěná před místním obchodem. Z té pak odcizil dvě plné desetikilové propanbutanové bomby. Majitel vyčíslil škodu na téměř 3.500 korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají sobotečtí policisté.

Vloupání do garáže
Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v noci na sobotu 14. ledna vloupal do řadové garáže v Raisově ulici. Uvnitř odcizil zemědělskou jednotku VARI-HONDA s vyorávačem brambor. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 50 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.

Krádež vozidla
V noci na sobotu 14. ledna vnikl neznámý pachatel na soukromý pozemek v Libuni, kde odcizil neuzamčené nákladní vozidlo Volkswagen Caddy šedé barvy. Nutno podotknout, že zloděj měl krádež velmi usnadněnou, neboť majiteli ponechal klíčky v zapalování. Celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

por. Hana Klečalová