Policejní vyšetřovatel minulý týden obvinil dvaačtyřicetiletého muže, který se na začátku července jel po vypití dvou piv projet na motocyklu značky Jawa spolu se dvěma malými dětmi. Na úzké silnici v Robousích se začal otáčet, aniž by dal znamení levou směrovkou nebo upažením levé ruky. Tím zaskočil šestnáctiletého řidiče druhé motorky značky Yamaha, který v tu chvíli jel za ním spolu se svou o rok mladší spolujezdkyní.

Ve snaze zabránit střetu strhl řízení vlevo, dostal smyk a i se spolujezdkyní spadl na zem. Díky jeho včasné reakci sice nedošlo ke střetu motorek, oba ale utrpěli zranění, kvůli kterým museli vyhledat pomoc lékaře.

Motorkář vezl dvě děti, skončilo to nehodou.Motorkář vezl dvě děti, skončilo to nehodou.Zdroj: Policie ČR

Starší řidič z místa nehody ujel a vrátil se až později, když už na místě byli policisté. Ti muže podrobili dechové zkoušce a naměřili téměř 0,5 promile alkoholu. Mladíkova zkouška na alkohol byla negativní.

Většina pneuservisů objednává až na začátek listopadu, najdou se ale i výjimky.
S výměnou gum nečekejte. Pneuservisy hlásí nejbližší termíny až v listopadu

"Z vyšetřování vyplynulo, že muž nejen že řídil pod vlivem alkoholu, jel navíc na motorce, která neměla platnou STK, dále neměl nasazenu ochrannou helmu a vezl dvě nezletilé děti, které také neměly helmu. Policejní vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Pokud bude obviněnému muži prokázána vina, může být odsouzen až na 5 let do vězení," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.