V levotočivé zatáčce dostal zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízd smyk, který nevyrovnal a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde poškodil lampu veřejného osvětlení, dva listnaté stromy a poté se převrátil na bok. Alkohol u řidiče, který utrpěl lehké zranění, byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 45 tisíc korun.

Nepoctivý zákazník
V neděli 5. dubna zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží osmadvacetiletý zákazník, který ovšem nepřišel nakupovat, ale krást. V oddělení s drogistickým zbožím odcizil řasenku v hodnotě 85 korun, kterou si schoval do kapsy kalhot. Následně se vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Dlouho se ale z lupu neradoval. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že to není jeho první krádež, ale že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu si muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Poškození vozidla
V přesně nezjištěné době od pátku 3. dubna do pondělí 6. dubna řádil v Nové Pace v ulici K Hájku neznámý vandal, který před jedním z domů poškrábal zaparkované vozidlo Škoda Octavia combi. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 16 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok vězení.

Krádež peněz
Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pondělí 6. dubna krátce před jednou hodinou ranní vnikl v Milovicích do jednoho z domů, kde z volně přístupného bytu odcizil ze dvou peněženek celkem 3.800 korun. Pachateli za přečin porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.    nprap. Hana Klečalová

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 3. dubna – 6. dubna

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Hořic vyjížděli v pátek v 8:09 k pomoci se snesením pacienta do sanitky z bytu v ulici Žerotínova v Hořicích.

V pátek v 8:14 byli přivoláni profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Nové Paky k odstranění stromu, který hrozil pádem na rodinný dům v ulici U Trati v Nové Pace. Hasiči strom pomocí výškové techniky rozřezali a uklidili.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky byli v pátek v 15:06 přivoláni k odstranění vozidla blokujícího vozovku ve vesnici Stéblovice. Osobní automobil byl zadními koly sjetý v příkopě. Hasiči jej vyprostili a vozidlo dál pokračovalo v jízdě.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Valdic a Železnice zasahovali v pátek ve večerních hodinách (ohlášeno 19:29) při požáru sazí v komíně rodinného domu na nNáměstí Svobody v obci Železnice. Hasiči komín vyčistili. Ke škodám na majetku nedošlo.

Profesionální hasiči z Nové Paky zachraňovali v neděli v ranních hodinách (ohlášeno 8:30) srnku z rybníka v obci Vrchovina u Nové Paky. Hasiči k srnce vlezli po žebříku a bez zranění ji vyprostili.

Profesionální hasiči z Jičína byli v neděli ve 13:44 přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil převrácený na boku mimo vozovku v Popovicích. Zraněný řidič byl zdravotnickou záchrannou službou odvezen ještě opřed příjezdem hasičů na místo. Vozidlo poškodilo lampu veřejného osvětlení, na místo se proto dostavil i pracovník Technických služeb správy veřejného osvětlení, který lampu odpojil.

Profesionální hasiči z Jičína vyjížděli v pondělí ve 2:37 k otevření bytu v ulici Sv. Čecha v Jičíně. Uvnitř byla nalezena spící osoba, která byla v pořádku.

Profesionální hasiči z Hořic pomohli v pondělí po poledni (ohlášeno 12:49) se snesením pacienta do sanitky z bytu v ulici Přemyslova v Hořicích.

Profesionální hasiči z Hořic byli v pondělí ve 13:26 přivoláni k likvidaci olejové skvrny o délce 60 m ze silnice v ulici Karlova v Hořicích. Hasiči skvrnu zasypali sorbentem a vrátili se zpět na stanici.