Nehoda citroënu na Bělohradsku.V pravotočivé zatáčce vyjela zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy vpravo mimo komunikaci, kdy se po strhnutí volantu vrátila zpět na vozovku, kde dostala smyk, který nevyrovnala a následně se s vozem přetočila přes levý bok a střechu zpátky na kola. Při nehodě byly zraněny dvě spolujezdkyně. První z nich byla leteckou záchrannou službou transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové a druhá pak rychlou záchrannou službou do Oblastní nemocnice v Jičíně. Alkohol u řidičky byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. 

Okradený senior
Okrást starého pána se nestyděla v pátek 30. října odpoledne asi čtyřicetiletá žena v Jičíně. Krátce po poledni zazvonila u jeho bytu v Tyršově ulici s tím, že jde vrátit jeho manželce 600 korun a přitom držela v ruce tisícikorunovou bankovku. I když jí senior sdělil, že jeho žena není doma, přesto vešla dovnitř, kde se jako na návštěvě rozhodně nechovala. Nejdříve si sedla v kuchyni a poté si jako „odskočila" na toaletu. Místo toho ale „šmejdila" v obývacím pokoji, kde prohledala celý sekretář. Nakonec se rozloučila a z bytu odešla. V té chvíli ještě důchodce netušil, že s ní „odešlo" i 2.500 tisíce korun, které měly s manželkou uložené v koženém pouzdru. To zjistila až jeho žena, když se odpoledne vrátila domů. Případ šetří jičínští policisté jako přečin porušování domovní svobody, za což ženě hrozí až dva roky vězení.

Vloupání do zámku
Již podruhé se během týdne vloupal neznámý pachatel do zámku v Miletíně. Oknem v přízemí, které rozbil, se dostal do kanceláře, ze které odcizil sádrový reliéf Záhořova lože o váze 35 kilogramů a z nezajištěné zásuvky pracovního stolu plastovou pokladničku s hotovostí ve výši 2 tisíce korun. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 12 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání
V neděli 1. listopadu odpoledne kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Riegrově ulici osobní vozidlo Renault Megane, které řídil devětadvacetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť má rozhodnutím Okresního soudu v Jičíně vysloven do roku 2018 zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení.

por. Hana Klečalová