Profesionální hasiči z Jičína vyjížděli v pátek do Podhradí k pomoci nemohoucí osobě po pádu v bytě. Jednotka ženu zvedla. Zdravotnická záchranná služba nebyla na místě potřeba.

Novopačtí profesionální hasiči vyjížděli v sobotu v 19:16 k úniku plynu do bytového domu v ulici U Studénky v Nové Pace. V domě byla naměřena zvýšená koncentrace plynu, a proto bylo z domu evakuováno 25 osob. Hasiči otevřeli byt, ze kterého plyn vycházel. K úniku došlo ze sporáku. Uvnitř byla jedna osoba, která byla zkontrolována zdravotnickou záchrannou službou. K jejímu zranění nedošlo. Hasiči celý dům odvětrali a krátce po 21. h odjeli zpět na stanici.

Novopačtí profesionální hasiči vyjížděli v neděli ve 12:15 k dodávce, která v Karlově narazila do sloupu vedení. Nehoda se obešla bez zranění osob. Jednotka provedla na vozidle protipožární opatření a odpojila autobaterii. Dopravu v místě řídila kyvadlově. Jednotka vyprostila vůz z příkopu a provedla úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Nové Paky odstraňovali v neděli po 14. h (ohlášeno 14:03) spadlý strom v Karlově.

Profesionální hasiči z Jičína byli v neděli ve 14:18 přivoláni k otevření bytu do jičínské ulice Barákova. Jednotka byla cestou na místo odvolána, zdravotnická záchranná služba zjistila, že obyvatelka bytu je hospitalizována v nemocnici.

Novopačtí profesionální a dobrovolní hasiči byli v pondělí v 10:37 přivoláni k požáru komína domu v ulici Ruská v Nové Pace. O plamenné hoření se nejednalo. Jednotky zkontrolovaly místo pomocí termokamery. Komín byl vyčištěn.

Profesionální hasiči z Hořic vyjížděli v pondělí ve 23:00 do Podhorního Újezdu z důvodu podezření na únik plynu v rodinném domě. Hlásič v domě signalizoval zvýšenou koncentraci. Majitelé domu z obav o děti informovali hasiče. Ti zvýšené hodnoty nenaměřili. Po dohodě s majitelem byl ostaven plynový kotel a doporučena jeho revize.   HZS