Hned ráno se zranil třiapadesátiletý cyklista, který jel po silnici ve směru od obce Doubrava na Hořice. Po projetí pravotočivé zatáčky v klesání zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a havaroval. Utrpěl zranění, se kterým byl z místa převezen k ošetření do Oblastní nemocnice v Jičíně. Ještě před tím však provedená dechová zkouška u muže vyloučila požití alkoholu. Při nehodě vznikla předběžná škoda na jízdním kole ve výši jeden tisíc korun.

Druhý a třetí případ se odehrál odpoledne u obce Třtěnice, kdy na svém jízdním kole jela šestapadesátiletá žena v doprovodu svého pětapadesátiletého muže. Manželé mířili od obce Chomutice na Třtěnice. Na rovném volném úseku před obcí Třtěnice žena nezvládla řízení a havarovala do silničního příkopu podél pravého okraje silnice. Muž se nenadálé situace před ním lekl, intenzivně zabrzdil, a tím následně upadl na silnici. Manželé shodně utrpěli zranění, které si vyžádalo ošetření v Oblastní nemocnici v Jičíně. Policisté ještě na místě provedenými dechovými zkouškami u cyklistů vyloučili požití alkoholu. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun.

Se zákony si hlavu nelámal. Boural pod vlivem drog a navíc v zákazu řízení  

Policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo v ulici 17. listopadu v Jičíně. Dvaatřicetiletý muž jel Peugeotem 306 ve směru od Riegrovy k Ruské ulici, kdy v mírné pravotočivé zatáčce se zřejmě plně nevěnoval řízení a neponechal bezpečnou vzdálenost za zastavujícím Renaultem Espace, které v tu dobu řídila pětačtyřicetiletá žena. Výsledkem toho však byl střet tří automobilů. Jako první zastavilo osobní vozidlo Opel řízené třiašedesátiletým řidičem se spolujezdcem, za ním Renault a srážce nestihnul zabránit dvaatřicetiletý řidič posledního vozidla Peugeot. Naštěstí nedošlo ke zranění. 

Požití alkoholu u řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Následný test na drogy však u řidiče Peugeotu 306 vykázal pozitivní výsledek na užití zakázané omamné a psychotropní látky. Při následné kontrole policisté zjistili, že dvaatřicetiletý muž má z rozhodnutí Magistrátu města Hradce Králové do roku 2018 vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel. Navíc ke všemu vozidlo Peugeot, které řídil, nemá platnou technickou prohlídku. Hříšník dále nepředložil platný doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.

(ab)