Tomáš Komárek, starosta Mlázovic
Nepatřím mezi ty, kteří slaví „na povel". Proto pro mě bývá Silvestr většinou obyčejným pracovním dnem. Na úřadě doháním nutné nedodělky, poté jdu blahopřát do Nového roku obyvatelům našeho domova důchodců. Večer většinou trávím s nejbližšími, trochu u televizní obrazovky, někdy na návštěvě, někdy delší procházkou. Kuriozity tohoto dne nesbírám. Jedinou, na kterou si pamatuji, je nález cizího pejska na Nový rok ve vlastním sklepě, kam skočil větrací šachtou, patrně při ohňostroji. A protože byl živý a zdravý, měl jeho pániček dobrý důvod k další veselici.

Pavel Nožička, ředitel Kulturních zařízení města Jičína
Přiznávám, že k Silvestru nemám žádné přehnané sympatie. Asi proto, že se obecně od posledního roku urputně očekává bezbřehé veselí. Raději se raduji, mám-li důvod, než když je to „nařízené". Nevím o žádné velké kuriozitě, která by mě na Silvestra postihla, ovšem jako školáka mě kdysi potěšilo, když se během silvestrovské noci ochladilo z plus patnáct na mínus patnáct a nám vypukly nečekané uhelné prázdniny.

Helena Červová, starostka Libuně
Protože jsem už upozornila, že nemám Vánoce ráda, zahrnuji do nich i Silvestra. Kuriózního jsem asi nezažila a jsem ráda, když není smutný. Spíše je Silvestr spjatý s pobytem blízkých osob v nemocnici apod. Závěrem bych chtěla poděkovat Deníku, že jsem mohla po celý rok svými komentáři seznamovat čtenáře se svými názory vesnické starostky, děkuji právě čtenářům, že měli trpělivost tyto komentáře číst a popřát klidné, pohodové Vánoce a úspěšný, láskou a zdravím naplněný rok 2014. Ať se vám daří!