Zároveň zde souhrnně přinášíme výběr z vašich webových diskusí:

U článků na našem webu se hojně objevují názory čtenářů k volbě prezidenta. Některé z nich zde otiskujeme:

Pavel Brom, 5. ledna: … jsem přesvědčen, že hlupáci nepatří do politiky. Mimo hlouposti dohromady ničemu nerozumí a jsou zvyklí do všeho mluvit. Prezidentem by měla být osobnost schopná důstojně reprezentovat 10,5 milionu Čechů.

Karel, 13. ledna: Lidi, trochu se zamyslete; uvědomujete si, kdo bude chtít v ČR euro a zpoplatnit VŠ? To asi ne, protože byste volili někoho jiného. Pomalu ani neumí zazpívat hymnu, v ČR moc není a jeho manželka ani neumí česky, takového chcete prezidenta? Potom akorát budete nadávat. Neříkám, že je Zeman svatý, ale co je moc, to je moc.

JT 13. ledna: Konečně budeme mít po deseti letech prezidenta, za kterého se nemusíme stydět. Teď nemyslím „ socdemáckého myslitele" Zemana. Kdyby předchozí diskutující uměl několik jazyků na úrovni vyšší než běžně komunikativní, možná by neměl přihlouplé poznámky na artikulaci a akcent budoucího prezidenta pana knížete Schwarzenberga.

Raději Miloš, 13. ledna: Tak, jak píše pan JT, tak může psát jen zazobaný pravičák. Studenti, na to jak jsou vzdělaní, později pochopí, jaké zlo pro nás, obyčejné občany, bude znamenat zvolení Herr Schwarzenberga, až bude podepisovat jeden zákon za druhým, které budou pro bohaté a proti chudým. Zde doopravdy ani tak nejde o to, že mu nebudeme při projevech rozumět, i když i to by nemělo být zanedbatelné. Už vidím amíky, jak by zvolili prezidentem člověka, kterému ani řádně nerozumějí. Mě se jedná hlavně o jeho krajní pravicovost – TOP 09 je pro mě totiž krajně pravicová odnož ODS.

Radek, 15. ledna: Pro příznivce knížete – s velkým údivem pozoruji, kolik lidí mávne rukou nad občasným zchrupnutím pana knížete na jednáních – a ptám se: jestli váš zaměstnavatel by toto toleroval i vám? Samozřejmě nevím, jakou práci vykonáváte, ale pro většinu z nás „obyčejných" lidí je toto prostě nepředstavitelné – a že většinou děláme za směšný peníz ve srovnání s panem knížetem… Ale odpovídá to mému pocitu: pan kníže by byl prezidentem jen pro horních pár tisíc, ne pro obyčejné tuctové občany…

Jindra, 14. ledna: Pouze si voliči Schwarzenberga neuvědomili, že volbou Karla volí i Kalouska, Hávu a Bilderberg. Čili dobrovolně si navlékají otrocké okovy. Chce to více číst a hlavně něco jiného než Blesk. Co víte o naší zahraniční politice, co kdy zásadního Schwarzenberg řekl, kdy se zásadně zachoval (aby to později neupravil)?

Pepe Krcoun, 13. ledna, reakce na názor čtenářky Jaroslavy Paštikové: Vážená Jaruško Paštiková, Václav Klaus je váš prezident, já žádného nemám. A vůbec se za to nestydím. Ale za toho vašeho se stydím už několik let. ⋌(z webu Jičínského deníku)

A koho byste raději viděli za našeho prezidenta, který vzejde ze druhého kola? Můžete hlasovat na našem webu.