Anketní otázky zní:
Který největší problém z vašeho okolí byste v parlamentu řešili neodkladně? Naznačte jak.
Jakou vlastnost by podle vás měl mít poslanec Parlamentu ČR a která by vám naopak na něm vadila?

Zdeněk Vávra, 54 let,
obchodní zástupce, Jičín
1. Za prioritní problém s ohledem na budoucnost bych viděl nezaměstnanost absolventů vysokých škol a mladých lidí všeobecně. Nemůžeme si přeci přát, aby odcházeli za prací do zahraničí. Myslím, že je potřeba získat znovu onu slavnou pověst „zlatých českých rukou", a to podporou firem, které se věnují řemeslné činnosti, a rovněž podporou učňovských oborů. Peníze se zde najdou. Chce to jen méně korupce a pečlivý výběr daní od všech subjektů.
2. Poslanec by měl stát nohama na zemi a vidět skutečné problémy lidí. Nikdy by neměl zrazovat své voliče různými metodami přeběhlictví a plytkými bláboly.

Aneta Věrná, 26 let,
na rodičovské dovolené, Košťálov
Aneta Věrná.1. Problémů je jistě hodně. Já bych řešila hlavně nezaměstnanost, zneužívání sociálních dávek a menšiny. K zamyšlení je, proč nezaměstnanost vlastně vzniká? Proč krachují velké podniky? Proč u nás nemá třeba odvětví textilu dlouhého trvání? Stát by měl tyto podniky podporovat. Nelíbí se mi také situace ohledně dolů Paskov a fakt, že se k nám většina věcí dováží z Číny. Možná by nebylo od věci spočítat, kolik se měsíčně či ročně vydá na podporu v nezaměstnanosti a jiné dávky.
2. Určitě by neměl být úplatný. Neměl by rozkrádat to, co mu nepatří. Uvítala bych určité odborné vzdělání a čistý trestní rejstřík. Rozhodně by mi vadilo, kdyby byl poslancem člověk, který byl trestaný za zpronevěru, krádeže a podobně     Martin Vávra