Dali jste si do nového roku nějaká předsevzetí či cíle?

Dana Kracíková, ředitelka Oblastní nemocnice Jičín a Oblastní nem. Trutnov
Do nového roku si zásadně žádná předsevzetí nedávám, pokud něčeho chci dosáhnout, musím k tomu dospět svým rozhodnutím , a to mohu učinit kterýkoliv den v roce. A cíle? Z hlediska profesního bych si moc přála, aby nemocnice měla v roce 2014 významně vyšší úhrady od zdravotních pojišťoven a, osobně , abych své současné působení ve vedení dvou nemocnic ve zdraví přežila.

Pavel Matějovský, ředitel Gymnázia SPgŠ Nová Paka
Velké předsevzetí se těžko dodržuje, při jejich porušení má pak člověk výčitky, že mám slabou vůli. Proto si je už řadu let nestanovuji. Ale malá předsevzetíčka si přesto dávám. Letos jsem si například slíbil, že budu méně používat auto a víc chodit pěšky, že začnu zdravě jíst, že se nebudu přejídat a budu více sportovat. A jelikož jsou to předsevzetíčka malá, mohou se sem tam porušit. To když se třeba dostanu k dobrému guláši nebo tlačence…

Jana Benešová, ředitelka Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně
Musím se přiznat, že příchod nového roku pro mě neznamená zlom či nastavení nového směru mého počínání. Cíle pracovní i osobní samozřejmě mám a stanovuji si je průběžně, jsou krátkodobé i třeba až snové. Předsevzetí si také s nástupem nového roku nedávám, nenacházím v tom žádný smysl. Během roku spíš, než bych si dávala předsevzetí, rozhoduji se k něčemu, a pokud se rozhodnu, věnuji hodně sil tomu, abych své rozhodnutí uskutečnila.Všem čtenářům Jičínského deníku, ať už si novoroční předsevzetí dávají, či nikoliv, přeji příjemné dny a srdečně je zvu do jičínské knihovny.

Ivan Doležal, starosta města Hořice
Myslím si, že je velmi důležité, aby předsevzetí byla reálně splnitelná, a proto nemá smysl dávat si laťku našich tužeb příliš vysoko. Množství novoročních cílů by samozřejmě nemělo přesáhnout přiměřenou mez. Je skutečně lépe se cílevědomě věnovat dvěma až třem ostře sledovaným předsevzetím, než zjistit, že 5. ledna již některá neplním a jsem z toho rozladěn. V průběhu minulého roku se mi podařilo nasbírat nějaký ten kilogram nadváhy, který bych velice rád pravidelným cvičením a přiměřeným stravováním odboural. Nejsem sice nikterak silný kuřák, ale občas nějaká ta cigaretka se mi v ruce objeví. Tak kouření bych se tedy chtěl zbavit úplně. Protože mým původním zaměstnáním je ekonomické a účetní poradenství, chtěl bych se v tomto směru i nadále vzdělávat. Samozřejmě bych rád také, jako starosta města Hořice, udělal maximum pro to, aby se obyvatelé žijící v našem krásném městě cítili co nejlépe.