Do víkendové poroty „pomyslně" zasedl Miroslav Nosek, starosta Miletína, Stanislava Benešová, ředitelka novopacké knihovny, a poslanec Parlamentu ČR Josef Cogan z Nové Paky.

Miroslav Nosek,
starosta města Miletín
Já osobně si myslím, že pokusy o zavádění nového registru vozidel je zcela zbytečné. Nepochopil jsem, proč vůbec se pokoušíme zavádět nový drahý systém, když ten minulý fungoval a byl zavedený. Zdá se mně, že opět vyhazujeme peníze za něco, co stejně nebude fungovat a nebo to bude fungovat, ale stejně to nic nepřinese,tak jako zdravotní knížky, které stály spoustu milionů a nakonec to není k ničemu.

Stanislava Benešová,
ředitelka Městské knihovny v Nové Pace
Po tragikomedii s názvem „Zavedení sociálních karet" mě to opravdu nepřekvapilo. Vím, že změna tak rozsáhlého systému není jednoduchá. Ale právě proto by se měla spustit lépe připravená. Bylo mi hodně líto lidí, kteří třeba již potřetí čekali na registru vozidel a marně. Trochu to připomínalo ruletu – vyjde – nevyjde. Viděla jsem i jednu paní plakat, jen pan ministr byl naprosto klidný a ujišťoval, že systém fungovat bude. Jen neprozradil kdy. Ale uznávám, že to má v popisu práce.

Josef Cogan,
poslanec Parlamentu ČR
Záporně.