Tomáš Komárek, starosta Mlázovic:

Koho budu volit, vím, ale netroufnu si to publikovat. Ať bych volil kohokoliv, vždy by mě zbylé tři čtvrtiny populace odsoudily, proč zrovna tento subjekt. Já mám výhodu, že se v rámci své starostenské činnosti setkávám při různých pracovních příležitostech s politiky napříč stranami. A to na regionální, krajské i republikové úrovni. A vidím, jak se kdo chová či jaké kdo prosazuje cíle. Velmi často také na obci musíme konat podle nekvalitní legislativy, u které také víme, kdo ji schválil a proč. Pak je rozhodování nad urnou mnohem snažší, nejsem závislý na bilbordech či televizních debatách. V každém případě budu volit ze zavedených stran. Člověk by měl nejprve něco dokázat v obcích, krajích či firmách a teprve poté zamířit do vrcholové politiky. Neposkvrnění profesionálové, kteří se zázračně objevují v různých uskupeních před každými volbami, jsou jen varováním, abychom se nedočkali dalších Věcí veřejných.

Stanislava Najmanová, ředitelka Městské knihovny v Hořicích:

Nepřemýšlela. Letní večery jsme trávili převážně na zahradě, televizi nezapínali i četbu jsem volila pohodovou. Proto jsem této politické komedie zůstala zatím ušetřena a podobné úvahy na mě teprve čekají.

Pavel Nožička, ředitel Kulturních zařízení města Jičína:

Říjen je sice ještě relativně daleko, ale od té doby, kdy se k volbám „může", nikoliv „musí", si užívám svobodu a právo voliče a i tentokrát volit budu. Bohužel, čím dál víc vybírám podle pořekadla o „jednookém mezi slepými". Ovšem beru tento povzdech jako sice čím dál vyšší, ale nezbytnou daň za demokracii. Komu věnuji svůj hlas letos, netuším. Na druhou stranu vím, koho určitě volit nebudu: ty, co, ať už skrytě nebo otevřeně, směřují k omezení lidských práv a občanských svobod i k popírání vlastní odpovědnosti každého z nás za svůj osud.

Helena Červová, starostka Libuně:

O osobnosti nebo straně, kterou budu volit, jsem nepřemýšlela. Většina z nich má jistě ve svém programu body, které lidi zaujmou a věci zbytečné nebo nepochopitelné. Je pravdou, že jedna ze stran má výborný volební program , ale nesmí se porušovat. Některé body stát bez korupce, bezpečnost v ulicích, všem práci, bezplatné a kvalitní zdravotnictví a školství apod. jistě přinutí některé občany přemýšlet o volbě.