deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Lukáš Dubský

Editor

Deník

Zdá se mi to celkem neuvěřitelné, ale je to už více než deset let, co jsem poprvé dorazil do redakce Deníku jako stážista. Na plný úvazek jsem nastoupil v roce 2012, nejprve jako redaktor Pardubického deníku a později jako editor pro Pardubický kraj.

Dětské sny být kosmonautem nebo popelářem mě buď minuly, nebo si na ně nevzpomínám. Psaní mě vždycky bavilo, už asi v 9 letech jsem napsal scénář k opulentnímu sci-fi filmu s originálním názvem Mimozemšťani na Zemi. Na gymplu se mi pak výběr povolání víceméně zúžil na novinář nebo učitel...

Žurnalistiku jsem vystudoval na Masarykově univerzitě v Brně. Vzhledem k tomu, že nešla studovat jednooborově, vybral jsem si ještě politologii. A jelikož veškeré praktické předměty zvládne člověk na žurnalistice během bakalářského studia, pokračoval jsem pak právě ve studiu politologie se zaměřením na volební kampaně a politický marketing.

Každoročně nevynechám příležitost vzít si na dva až tři týdny dovolenou a odjet někam hodně daleko. Ideální jsou turisticky dosud neobjevená místa. Patří k nim třeba i indonéský ostrov Sulawesi.

Nejlíp je ale stejně na horách. A je celkem jedno, jestli se člověk vydá jen do Krkonoš, zajede do blízkých Alp, nebo se toulá na Kavkaze.

Od dob, kdy jsem psal bakalářskou práci, která byla sérií recenzí divadelních her, jsem si zvyknul být v divadle klidně i několikrát týdně. A to nejen v tom pardubickém, ale po celé republice. Když se pak naskytne příležitost koupit za pět stovek zpáteční letenku do Londýna, nelituju času ani peněz na návštěvu West Endu.

Jako pardubický rodák pochopitelně sleduju hokej a fandím Dynamu. V posledních letech jsem se navíc začal zajímat o silniční cyklistiku. O tom, jak extrémně náročný sport to je, jsem se v italských Alpách sám přesvědčil při výjezdu (pokud se tak dá mluvit o pohybu průměrnou rychlostí 8 km/h) na legendární průsmyk Stelvio ve výšce 2670 metrů nad mořem.

< Předchozí
1 z 7
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků východních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: