deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Václav Veverka

Sportovní redaktor

„Paní Veverková, dostavte se za mnou prosím do školy. Váš syn kreslí nemístné komiksy a věnuje se špatné literatuře.“ Takhle jsem začal psát, respektive kreslit. Začátky byly úsměvné, tenkrát za ně padla asi i facka. Jenže mně se líbilo rozesmívat postavičkami, hláškami a slovy spolužáky.

archiv Václava Veverky

Pravda je, že knížky, časopisy, čtení a psaní mě bavily už jako mladého kluka. Posílal jsem dokonce holkám i vlastní básničky. Po dvaadvaceti letech, kdy mě vyhodil studijní kolotoč do světa, jsem měl obrovské štěstí, že mě na měsíční zkoušku vzali do Mosteckého deníku.

archiv Václava Veverky

Protáhla se na čtrnáct let a já zjistil, že každý den může být jiné dobrodružství. Od divadla, kultury, policejních a hasičských svodek či zdravotnictví jsem se dostal až ke sportu. Už mi zůstal. Nelituji. Osobně jsem poznal a vyslechl stovky neskutečných příběhů, které jsem mohl dál poslat do světa.

archiv Václava Veverky

O novinařině se říká, že je zabijákem času. Je to pravda – pár mých bývalých přitelkyň by to asi potvrdilo, že chtěly trávit víkendy jinak a mí kamarádi by to klidně podepsali. Dodatečně se všem omlouvám. Já ale nikdy nelitoval a jak jsem řekl, psaním pro lidi se mi splnil sen kluka, kterého bavila slova už na základní škole.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: