Letos si zazpíváme nově na Valdštejnově náměstí v Jičíně, opět na oblíbeném prostranství před Střední školou gastronomie a služeb v Nové Pace, a to i s operním pěvcem Alešem Hendrychem.

Přidají se k nám senioři v Butovsi, obyvatelé Libošovic i děti ze Dřevěnice. Přidejte se k nám a přihlaste se také. Napište na iva. kovarova@denik.cz, na jakých dalších místech si s námi zanotujete. 

Blíží se akce Deníku Česko zpívá koledy. Zpíváte si doma koledy s dětmi nebo vnoučaty a kolik jich znáte?

Aleš Hlawatschke, starosta Konecchlumí
Kdysi na základní škole jsem byl hodnocen z hudební výchovy „stoličkou", což vnímám, jako jakýsi „zákaz zpěvu". Ovšem pozor, někdy seberu odvahu a v rámci „dobré nálady" si i rád zazpívám. Koledy to bohužel nejsou, neboť jich dle poslechu znám sice dosti, ale textově jsem na tom spíše tragicky nežli špatně. Mám-li možnost si vybrat, tak jednoznačně upřednostním koledy, které pěje fenomenální, nedostižný, nenapodobitelný, jedinečný a famózní Karel Gott! Mám to tak nastavené v hlavě, ale když se řeknou Vánoce, pak mi hlavou automaticky začne linout píseň „Už z hor zní zvon…", jako třeba právě nyní. Slyšíte to taky?

Jaroslava Komárková, ředitelka ZUŠ J.B. Foerstera v Jičíně
Koledy patří každoročně do repertoáru naší rodiny, ale i v naší ZUŠce v Jičíně se během pár dní budou linout všemi dveřmi, aby děti doma u stromečku měly čím vítat Ježíška.

Bohdan Čančík, správce Sboru Jednoty bratrské v Nové Pace
Koled známe odhadem kolem dvaceti. U nás se zpívají koledy a různé vánoční písně starší i novější. Samozřejmě nezpíváme vždycky všechny. Někdy hrajeme i na hudební nástroje.