Kdo se o výtvarné umění na Jičínsku zajímá, ví, že pastelky si rozumí s Renatou Štěpánkovou, olejové barvy a pastely patří k Jiřímu Zlatníkovi.

Přátel obou autorů se na sobotní vernisáži sešlo okolo padesáti a téměř všichni se dopravili vlastním prostředkem hlavně z Jičína, kde oba výtvarníci žijí. Návštěvníky uvítala vedoucí Kulturního a informačního střediska Lomnice nad Popelkou Zdeňka Breuerová, o tvorbě autorů promluvila Draga Zlatníková a o hudební doprovod se zpěvem se postaraly tři žákyně lomnické ZUŠ, které se pod vedením své pedagožky doprovázely na kytary.

Zatímco obrazy a další vystavovaná tvorba Renaty Štěpánkové je prodejní, Jiří Zlatník svoje olejomalby a pastely z dřívější doby prodávat nemá v plánu. Vernisáž probíhala ve velmi vstřícné atmosféře a stala se pro vystavovatele malou společenskou událostí. Jiřího Zlatníka velice potěšili návštěvníci z Hradce Králové, Hořic nebo Sobotky.

Kolem Renaty Štěpánkové se kupila mladá generace, ale i generace prarodičů, neboť si mohli hned zamluvit obraz, malbu s dětskými motivy na dřevě, případně si koupit vlněnou kabelku s plstěným výtvarným motivem. Výstava probíhá ve dvou výstavních sálech a barevností i motivy se obdivuhodně doplňuje. A proč ne? Vždyť se zde setkali dva bývalí kolegové – ředitel Kulturního domu Jičín a jeho propagační pracovnice, původním povoláním aranžérka. Výstavu můžete navštívit do 6. listopadu, a to ve středu od 10 do 12 hodin, ve čtvrtek a v pátek od 13 do 15 hodin, nebo na objednávku na tel. 7390568347, 481673107.