Projekt začal i skončil rozhlasovou relací. Trval dva a půl měsíce.

V hodinách dějepisu žáci a žákyně zhlédli dokument o životě a díle Václava Havla. S jeho osobností se seznamovali i v hodinách českého jazyka. Psali mu také dopisy. O výtvarné výchově navrhovali bankovky s jeho portrétem. Vyučující žasli nad jejich nápady.

Velký kus práce udělalo několik jedinců ve svém volném čase, kdy zpracovávali rozmanitá témata spjatá s Václavem Havlem. Jejich dílka jsou vystavena v atriu školy. Tam jsou k vidění rovněž příspěvky do výtvarné soutěže „Srdce pro Václava Havla", které se zúčastnily také čtyři žákyně prvního stupně, z třídy 3. B.

V rámci projektu proběhla i vědomostní soutěž, v jejímž závěru se děti zamýšlely nad přínosem Václava Havla pro naši zemi.
Vrcholem projektu a zároveň odměnou pro jeho aktivní účastníky byl zájezd do Prahy, kde putovali po stopách Václava Havla. První zastávka byla na Vinohradském hřbitově. Zapálením svíčky a položením srdce uctili památku Václava Havla.

Z Pražského hradu pak putovali na Václavské náměstí. Jednotlivé zastávky jsou podrobněji popsány na webových stránkách školy. Dětem se velice líbila hodina strávená v Knihovně Václava Havla.

Projekt se zcela jistě vydařil. Všichni účastníci si zaslouží pochvalu. Poděkování za pomoc patří také kolegyním Havelkové a Jirsové.
Jitka Víchová