Co je pro vás letos připraveno? Jako vždy vás před budovou školy na Masarykově náměstí uvítají stánky s občerstvením, opět se tu bude kouřit z vynikající dršťkové polévky, guláše, smažit se budou řízky, opékat minutky, vinné klobásy a nebude chybět i obyčejný chleba se sádlem. Od nabídky kuchařů se posuneme k pekařům, kteří si připravují pestrý sortiment svých výrobků včetně vánoček.

Okoštovat můžete i sladkosti od cukrářů, kteří dodají především vánoční pečivo, a nebo salámy a klobásy od řezníků z Hlušic. Potravinový sortiment obohatí květiny na vánoční stůl od zahradníků z Kopidlna. Novinkou bude nabídka minutkových specialit firmy Gastro Pro Trutnov, jejichž výrobě můžete přihlížet. Necháme se pozvat do interiéru školy, kde návštěvníci zhlédnou například exponáty, které byly oceněny na světovém šampionátu v Lucembursku. Motivovat se můžete nejen vánoční výzdobou, ale i gastronomickou literaturou, která tu bude v prodeji . Vedle dílniček cukrářů, pekařů se představí i umělecká kovařina a opět se můžete těšit na módní přehlídku v tělocvičně školy. Jubilejní patnáctý ročník přivítá i celorepublikovou soutěž ve zdobení perníků s názvem Kouzlení z perníků. Účastníci mají zadána tři témata a mohou soutěžit v jedné nebo více kategoriích. Zájemců je 14!

„Když vzpomínám, začínali jsme akci v jedné místnosti a nyní se nám rozrostla do mega rozměrů. V úterý večer před zahájením trhů lamentujeme, že už toho máme dost a v pátek, po jejich skončení, debatujeme nad tím, čím vylepšíme příští ročník. Vydali jsme se na krkolomnou cestu, ale na dvacítku se chceme určitě dostat," prohlásil ředitel školy Petr Jaroš. Navíc nám připomíná, že součástí Vánočních trhů bude i v letošním roce ve spolupráci s Jičínským deníkem akce Česko zpívá koledy.

Škola zajistí zázemí, ozvučení, připraví sladkou odměnu pro malé zpěváčky. Ředitel upozorňuje, že stánky s občerstvením i samotná budova budou ve středu otevřeny do 18 hodin. Takže, zaškrtněte si v kalendáři středu, kdy začínáme!