„Už více než deset let se nám se synem a ženou daří vycházet také v profesním životě. Restaurace U Tomáše je výhradně rodinným podnikem a se synem se dokonce střídáme, jeden je na place a druhý v kuchyni, což je někdy opravdu prověrka výjimečného vztahu mezi námi," svěřuje se David Kutina, který pojmenoval podnik po synovi; ten jednou sám převezme rodinnou štafetu.

Oslava svátku
„Hospůdku máme přímo pod bytem, takže třetí červnovou neděli určitě oslavíme Den otců. Rozhodně tátu pozvu na pivo," dodává s úsměvem syn Tomáš.
Restaurace kromě lahodného piva – čepují zde vynikající plzeňský ležák a polotmavý Master – nabízí také pestrou nabídku klasických českých jídel, ale i exotické lahůdky, kterými nepohrdne ani ten největší gurmán. Na jídelním lístku se po boku tradiční staročeské česnečky, kapra na česneku či pstruha na roštu z místních sádek najdou takové pochoutky jako losos à la mexiko, japonské medailonky, nudličky gyros, indická jehla či štědrá nabídka jídel pro milovníky bifteků. Je rozhodně z čeho vybírat!

Na dobré plzeňské
Takže pokud ještě nemáte vymyšleno, kam pozvete tátu na Den otců, restaurace U Tomáše je jistě dobrý tip. Na oslavy dne 16. června sem totiž Pilsner Urquell, který tento svátek podporuje již několik let, zdarma dodá svůj vyhlášený ležák, aby si tátové mohli s dospělými syny či dcerami na svůj svátek připít. „Na zdraví tátové!"    Radka Kopecká