Nejdříve kluci a holčičky zhlédli v pátek film Cesta do pravěku a následující den se do něj díky zdejším organizátorům vydali sami.

Deset pravěkých obyvatel si dvacet tři dětí rozdělilo do pěti skupin a poté se všichni nadšeně pustili do hry.
„Hned na začátku jsme museli najít deník, v němž na nás čekaly úkoly, které jsme museli splnit," vysvětlila Jana Pavlištová.

Účastnici museli složit puzzle, nakreslit pravěké zvíře, hledat trilobita v hromadě kamení, vyrobit nádobu z hlíny, postavit obydlí, vydat se na cestu pralesem, kde je čekala také bažina nebo ulovit mamuta, aby dostali večeři.
Celý den mohli také sledovat život v pravěku díky náčelníkovi. Ten jim předvedl, jak se vlastně v době kamenné žilo. Ukázal dětem, jak mají vyrobit pravěký nástroj nebo rozdělat oheň. Což si rády samy vyzkoušely. Večer pro ně byl připraven na faře nocleh na žíněnkách a gymnastických kobercích.

V neděli organizátoři vyhodnotili celou akci a předali diplomy. „Každý rok přijdeme s jiným nápadem, minule to byl motiv Harry Potter a předtím Cesta kolem světa. Příští rok se proměníme v indiány," uvedla starostka Helena Červová.

„Nejvíce se mi líbí dinosauři a malování a keramika," řekl Franta Kovář. „Mám radost úplně ze všeho, co jsme zatím dělali. Těším se i na mamuta," informovala Terezka Bittnerová.