K radosti všech se sál pomalu zaplňuje a pohádkové odpoledne se rozjíždí. Slečna Daniela Malá nás s profesionálním nadhledem uvede do programu a rozezní se rolničky. To dědeček Hříbeček začíná všechny zvát do pohádky, kterou dobře známe. Postavičky z Mrazíka popřejí v uvítacím rýmovaném pásmu všem ženám a pokračujeme v komediálním provedení pohádky o Ivanovi a Nastěnce. A protože tuhle pohádku známe téměř nazpaměť, dovolili jsme si ji pozměnit.

Poté se rozdají všem přítomným ženám květiny s přáníčky a začíná hlavní program plný pohádkových písniček a humorných scének v podání místních amatérů. Výběr je rozmanitý, písně o chytání žížaly na pasece nebo Macha a Šebestové jsou vyvedené do detailu, a když začala zpívat Marcela Holanová v podání místního zvukaře z řad neherců, doprovázeného mistrem Gottem, sál řičel smíchy. A je to moc prima, že dokážeme rozesmát!

Scénky, písně
K dobré náladě přispěla scénka s Holzmanem, příprava sendviče mistrem Beanem a nakonec i objednávka malíře pokojů, ze kterého se vyklube starý mládenec v roli gigola. Scénky se střídají s veselými písničkami a nálada je skvělá. Smějí se všichni, mladí i ti starší. A z toho máme největší radost. Ještě si nakonec společně zazpíváme píseň od Michala Davida Pár přátel, kterou jsme si oblíbili hlavně díky jejímu obsahu, a tak tu zní jako naše hymna.

Čas neúprosně letí, najednou je tu konec a je to všem líto. Skupina Kantor, tedy Jan Jiterský, zprovozní klávesy, uklidí se pár stolů a všem věrným, co zůstali, je dána možnost tance a prostor ke zpěvu.

Pohoštění od místních žen vystačilo až do večera, zábava se rozjela. Když se před lety sešlo pár přátel a jen tak pro radost na zkoušku při MDŽ uvedlo krátký program, nikdo netušil, že se dopracují k samostatnému zábavnému programu pro své ženy v obci. Dnes už to je takřka tradice, a jak se zdá, je o tento program mimořádný zájem. Po každé akci jsou Přátelé sice unavení, ale to se vyvažuje hřejivým pocitem za chválu a poděkování hostů odcházejících ze sálu.

Za rok opět tu
Hezké odpoledne je za námi, doufáme, že se program líbil a že se nám podaří v další sezoně vytvořit znovu takto bezvadnou akci nejen pro ženy, ale i pro všechny hosty, kteří do Bystřice zavítají. Stačí pár přátel a hned se žije líp, když víš, že nejsi sám, budeš se dobře mít! ⋌(oú)