Hradecko: Víme o člověku a lidství dost?

Všestary: Cesta života neboli evoluce člověka, tak zní název dalšího tematického víkendu v Archeoparku pravěku Všestary. Společným jmenovatelem programu je otázka, zda toho současná věda o člověku a jeho cestě k lidství ví dost.

Jičínsko: Představí novou knihu o Českém ráji

Libošovice: Již tuto sobotu čeká příznivce regionální vlastivědy a historie vzácné setkání. V 16 hodin bude v Knihovně Antonína Bocha v Libošovicích slavnostně uvedena nedávno vydaná kniha Opomíjená místa Českého ráje. Autor řady krásných knih Karel Čermák představí tuto novinku společně se svým dvorním nakladatelem Leošem Erbenem.
V knize nalezneme podrobně popsaná méně známá místa a události na Jičínsku, Sobotecku, Mnichovohradišťsku, v okolí Trosek a Hrubé Skály, na Turnovsku, Maloskalsku a Železnobrodsku, zastoupené je i Semilsko, Lomnicko a Novopacko. Jde o inspirativní publikaci, která vybízí k výletům a bližšímu poznávání našeho krásného koutu Čech. Veřejnost je srdečně zvána k setkání s autorem, jehož znalosti jsou vskutku obdivuhodné.

Náchodsko: Sklenky s sebou! V Martínkovicích se bude koštovat

Martínkovice: Spolek Hraběnek a přátel zve v sobotu 11. února do místního kulturního domu na jedenáctý ročník Martínkovického koštu pěstitelských destilátů. Sběr vzorků je od 13 hodin, skončí o hodinu později. Skleničky zakoupené na předchozích ročnících si můžete donést s sebou. K poslechu i tanci zahraje originální náchodská kapela Klapeto. „Soutěžné" činí 0,5 l destilátu + 50 Kč (v ceně je zahrnut košt), vstupné na košt je 150 korun.

Východní Čechy: Maškary projdou obcemi

Trutnovsko:
Horní Maršov: V Domě obnovy tradic, ekologie a kultury Dotek v sobotu v poledne vypukne masopustní veselí. Nejprve se budou vyrábět jednoduché masky a nacvičovat masopustní říkanky. Ve 14 hodin se spustí mlýn, co namele ze starých babiček a dědů mladice a mladíky. Pak se průvod vydá po hlavní ulici a zastaví u několika sousedů. Rej vyvrcholí na náměstí popravou a zázračným oživením masopustní kobyly a veselým zpěvem.

Chrudimsko:
Míčov-Sušice: V sobotu 11. února bude procházet obcemi Míčov a Sušice tradiční průvod masek. Vyjde od hospody ve 13 hodin, asi v 17 hodin ho zakončí „zastřelení kominíka". Zúčastněte se také této tradiční akce - všechny masky i přihlížející jsou srdečně zváni. Večer na akci naváže zábava v místním Kulturním domě, letos s kapelou Punc. Začátek je ve 20 hodin, vstupné 100 korun.

Orlickoústecko:
Jablonné n. O., Libchavy: Masky, veselice a spousta dobrého jídla, to je masopust. O víkendu na Orlickoústecku vypukne hned na dvou místech, v Jablonném nad Orlicí a Libchavách. Na obou místech je zahájení masopustního průvodu v 10 hodin.