Královéhradecký kraj

Hradecko: Kdo šlape, ten jede

Hradec Králové: Do dětských let se přenesou účastníci sobotního Šampionátu Evropy závodů vozítek s pedály aneb „Nábřeží šlapadel". Ve 13.30 odstartuje na Eliščině nábřeží závod, kde více než o výsledek půjde o skvělou zábavu. Všechny zúčastněné týmy se představí v krátkých scénkách a následně bude odstartován samotný závod, kde se bude šlapat jako o život zhruba dvě hodiny. Úsměvnou atmosféru  podpoří i komické kostýmy účastníků.

Jičínsko: V hlavní roli domácí zvířectvo

Jičín: Králíci, drůbež, holubi a mláďata králíků se v sobotu od 8 do 18 hodin předvedou v Jičíně. Doplní je okrasné ptactvo, kaktusy, sukulenty a přehlídka zvířat mladých chovatelů. Výstava se koná v areálu bývalé jičínské autoškoly a je pouze jednodenní.

Náchodsko: Svedou bitvu o pevnost

Josefov: Divácky atraktivní akci - Oživlý Josefov zahájí v sobotu 16. července šiky historických vojenských jednotek, které v 10 hodin napochodují na Masarykovo náměstí. Poté uspořádají pro císaře vojenskou přehlídku, přiblíží dobový život ve městě i ležení rakouské armády na Ravelinu XIV. Zde se ve 14 hodin odehraje bitva o pevnost, které se zúčastní dobové dělostřelectvo, pěchota a jízda z mnoha spolků vojenské historie. O hodinu později ve festival parku vypuknou Josefovské slavnosti.

Rychnovsko: Dobrodružný výlet do středověku

Potštejn: V rámci oslav 700. výročí narození Karla IV. můžete být v sobotu od 10 hodin svědky dobytí hradu Potštejn Karlem IV. Po rekonstrukci boje se v 11 hodin otevře středověké tržiště. Děti se mohou těšit na lukostřelbu a další zábavu. Během dne se uskuteční tři prohlídky hradu. Program uzavře ohnivá show.

Trutnovsko: Před Kolonádu na koncerty

Janské Lázně: Promenádní koncerty patří k lázeňskému životu a vědomi si toho jsou i pod Černou horou. Za hudbou lze ke Kolonádě přijít každou neděli ve 14 hodin, při nepříznivém počasí se vystoupení přesune dovnitř. Premiéru letos obstaral JH Big Band z Hradce Králové, tuto neděli přijede trutnovská Krakonoška.

Pardubický kraj

Chrudimsko: Westernový karneval

Pohled: Před kulturním domem v Pohledu se v neděli 17. července od 14 hodin uskuteční Westernový karneval. Na programu bude muzikálek Farraway city story v podání Klíčku a Klíčenek. Chybět nebudou veselé soutěže, country bál v režii Františka Tučka a občerstvení v Obecní hospůdce.

Orlickoústecko: Michal Prokop na Kocandafestu

Zálší: Zábavu pro děti i dospělé slibuje třetí ročník festivalu u Kocandy v Zálší. V sobotu od 14 hodin zazpívají Maxim Turbulenc a další kapely. Děti mohou soutěžit o ceny a vyřádit se na skluzavce i ve skákacím hradu. Ve 20 hodin vystoupí 4TET Jiřího Korna, Michal Prokop se skupinou Framus Five a festival o půlnoci zakončí Whitesnake Revival.

Pardubicko: Tyršovy sady v tónech jazzu

Pardubice: Do Tyršových sadů v centru města mohou v neděli zavítat příznivci dobré hudby. Poblíž kavárny se uskuteční koncert, na nějž je vstup zdarma. Od 17 hodin vystoupí Chanson Trio Coucou s francouzskými šansony a od 19 hodin jazzový kvartet Otty Cerala Jazz Chat.

Svitavsko: Toulovcovy pátky neztrácejí na oblibě

Litomyšl: Prázdninový páteční program v Litomyšli má už osmnáct let stejného jmenovatele. Tím je akce nazvaná Toulovcovy prázdninové pátky. Scénář je stále stejný: pohádka, tombola, koncert a afterpárty lákají stovky příznivců na Toulovcovo náměstí a do hudebního klubu Kotelna, kam se přesouvá celá akce v případě nepříznivého počasí. Tento pátek od 18 hodin začíná představení Rozpustilý kabaret. V 19.30 hodin je na programu keltský večírek s kapelou Bran.