Střídání mluveného a zpívaného slova bylo tentokrát pestřejší, protože někteří studenti své nápady zhudebnili a zazpívali.

Téma je aktuální. Zejména v dnešní době je zamyšlení nad ním potřebné. Však nepomůže jen jakési kázání, či plytká slova. V převážné většině gymnazisté pochopili a volili rozličné žánry. I satiru, i exkurz historický. Zazněla bajka, úvaha, byla i poezie. Některé texty byly zpracovány jako dialog. Je s potěšením, že se studenti chytli. Brali věc vážně i důstojně.

V programu střídali se s renomovanými autory Ilonou Pluhařovou, Václavem Francem a Danou Beranovou, která střídala post zpěvačky a moderátorky. Texty byly proloženy příhodně vypranými autorskými písničkami šuplíkovými. Nejenom díky vybranému tématu je zřejmé, že skupina nemíní sklouznout svými texty k sladkobolným šlágrům.

Studentské práce byly vesměs úměrné věku. Logicky bylo tu zřejmé věčné hledání, často hledání sebe sama. Střídání četby studentské se zavedenými a vypsanými autory ukázalo rozdíly. Ale jak bude za pár let? Někdo jistě u psaní zůstane. A přijdou další objevy. Jako třeba ten, který tu zazněl: „Svědomí má svoji komůrku, mezi srdcem a duší."   Bohumír Procházka