Odrazilo se to i v návštěvnosti při vernisáži. Jen málokdy se totiž stává, že by více než polovina příchozích v předsálí velké galerie musela stát.

Název výstavy Zdeněk Šindlar – Obrazy, kresby, grafika, návrhy jasně odráží, co všechno můžete ve velkém sále zhlédnout. Máte čas do 16. února. 

Výstavu uvedli Jaroslav Veselý a sám umělec Zdeněk Šindlar. Atmosféru zajistila Marie Lisá, která na klavír zahrála několik krásných českých písní.

„Hlavně děkuji všem, kteří exponáty instalovali. Výstava vznikla v časovém tlaku během jednoho a půl dne. Rozhodně to nebylo jednoduché," řekl uznale Zdeněk Šindlar. Nato zavzpomínal na svá studijní léta na jičínském gymnáziu a publikum potěšil krátkou příhodou z maturity z ruského jazyka.

Jaroslav Veselý připomněl umělcovu osobnost. Proslulý Jičíňák působil ve Velké Británii, vešel ve známost po celé Evropě i Spojených státech amerických. Počítáme-li i tuto, jičínské muzeum mu již věnovalo celkem čtyři výstavy. Ta nynější je také připomínkou jeho 75. narozenin.