Tentokrát se spolu s fotografem Jaroslavem Hodíkem návštěvníci „projdou" krajinou Českého ráje a „setkají" se s osobnostmi, ale i docela obyčejnými obyvateli Sobotky a okolí, jak je zachytil svým fotoaparátem.

Jaroslav Hodík je rodákem z Nového Bydžova, ale oblíbil si zejména krajinu kolem Sobotky, v jejímž blízkém okolí má chalupu. Jak sám říká, Český ráj je jeho srdeční záležitost. Začínal fotografovat zprvu na severu Čech pro stavební firmy, zachytil dělníky v kamenolomu. Pracoval jako fotoreportér pro televizi, portrétoval řadu politiků, ale sám pro sebe a sobě pro radost fotí zejména přírodu, krajinu, lidi. Pohled do jeho umělecké tvorby nabízí výstava v Galerii Karla Samšiňáka.

Zahájena bude vernisáží dnes 24.srpna ve 14 hodin. Autor osobně se svou tvorbou diváky seznámí, promluví Martin Petiška a vystoupí skupina JAZZ H FACTOR.

Současně je ještě možné zhlédnout výstavu soch Olbrama Zoubka v přilehlém lapidáriu, která potrvá do 31. října. Bližší informace o akcích v Šolcově statku najdete na webových stránkách www.solcuvstatek.cz
⋌Lenka Rancová