Jičín – V Galerii radosti v Knihovně Václava Čtvrtka je k vidění výstava S ovečkou zpátky do dětství. Prodejní výstava prací Lucie Hukové je přístupná v půjčovní době knihovny.

Železnice – Uber plyn! Legendární angličáci a nejen oni. Vlastivědné muzeum vás zve na výstavu modelů značky Matchbox a jiných značek se sbírky Antonína Maciolky z Bělé pod Bezdězem. Otevřeno: úterý, čtvrtek a pátek od 9 do 11.30 hodin a od 13 do 16.30 hodin. T.: 732 836 309.

Lomnice nad Popelkou – Prodejní výstava představí návštěvníkům magické mandaly Věry Valáškové naplňující lidskou duši i srdce pozitivní energií a příjemnými emocemi. Vernisáž se koná dnes 12. listopadu od 14 hodin v 1. patře zámku. Vstupné dobrovolné. V kulturním programu vystoupí Lukáš Brázdil ze ZUŠ.

Soběraz – Šiška – nádherný produkt přírody je název vánoční výstavy, která se uskuteční na statku v Soběrazi č. 26. Návštěvníci budou mít možnost si zakoupit vánoční dekorace, nábytek, textil, pletené výrobky z papíru. Dozví se o historii andělského zvonění a zhlédnou výstavu Krušnohorských kouřníků a louskáčků ze dřeva.
Otevřeno v termínech: dnes 12. listopadu 13 – 20, neděle 13. listopadu 9 – 17, 19. listopadu od 14 hodin.

Sobotka – Galerie na schodech při Městské knihovně Fráni Šrámka v Sobotce vás zve na výstavu kreseb písařů v historických dokumentech uspořádanou ze soukromé sbírky Josefa Jirků. Expozice Malůvek písařů minulých století je k vidění do 24. listopadu.

Hořice – Městské muzeum a galerie Hořice vás zve na výstavu Móda a odívání mezi lety 1948 – 1989 v Československu. Expozice bude k vidění ve Štorchově síni muzea do 13. ledna.

Nová Paka – Od soboty 26. listopadu můžete navštívit již tradiční výstavu betlémů v muzeu. Zahájení se koná v pátek 25. listopadu v 17 h. v Suchardově domě. Slovem ji uvede Miloslav Bařina a v kulturním vystoupení zazpívá Aleš Hendrych za doprovodu Moniky Chmelařové (klavír) a Martiny Včelákové (housle). Expozice bude k vidění do 20. prosince a bude otevřena denně mimo pondělí od 9.30 do 12 a od 13 do 16.30 h.

Nová Paka – Modelářský klub IPMS Krkonoše z.s. si dovoluje pozvat příznivce plastikového a papírového modelářství spolu s rodiči a dětmi na svoji druhou akci v tomto roce- adventní výstavu s názvem Novopacký patlák. Termín připadá na sobotu 26. listopadu v areálu Domu dětí a mládeže Stonožka v Nové Pace od 9 do 15.30 hodin. Na místě budou k vidění vozy Tatra ve skutečné velikosti. Přijďte, bude se na co dívat!