Dovolujeme si vás pozvat k letnímu poslechu hudby, a to na skvělej fesťák. Pokud vám koluje v žilách rocková krev a nezapomněli jste, jak chutná zábava plná života, neváhejte včas dorazit do Hořic v Podkrkonoší na tradiční hudební festival.

Mnozí Hořičáci, zejména pak ti mladší, naříkají, že zde schází pořádné kulturní vyžití. Není to ale pravda, stačí se jen rozhlédnout a včas zaznamenat různé akce, ke kterým bezesporu patří i The Legends Rock Fest! A co vás na tomto festivalu letos čeká?

PŘEDSTAVUJEME ŠPIČKY ČESKÉ ROCKOVÉ SCÉNY

Organizátoři si od samého vzniku dali za cíl postupně představit celou rockovou špičku české hudební scény. A to počínaje legendami ,,zlaté hudební éry" s kořeny poctivé muziky osmdesátých a devadesátých let, která se stala inspirací pro celou generaci jejich fanoušků. A stejně tak pro celou nastupující generaci odhodlaného a energického mládí.

JEDINEČNÉ KAPELY

Složení kapel je i pro letošní pátý ročník jedinečné, nejde proto snad ani nikoho vyzdvihovat.
Věříme, že si v programu každý najde svou ,,srdcovku" a celý rockový maratón se tak pro každého stane nezapomenutelnou zábavou od první do poslední minuty.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Ani letos nebude chybět již tradiční soutěž o divácky NEJúspěšnější kapelu, pro kterou zdomácněl název ,,Kuličková soutěž". Každý z účastníků obdrží hlasovací kuličku, kdy každá kulička znamená jeden hlas. Kapela s největším počtem odevzdaných hlasů (kuliček) získává prestižní festivalovou cenu, což je soška se symbolem festivalu. Tu pro výherce zhotovila dílna jedinečné Střední průmyslové školy kamenické a sochařské v Hořicích, autorkou díla je akademická sochařka Dagmar Štěpánková. Dále nebude opět chybět soutěž o NEJoriginálnější FANS KLUB (dvojice až trojice účastníků festivalu). Jako každý ro(c)k i letos se uskuteční vyhlášení vítězů soutěží v průběhu sobotního večera.

Ovšem již v pátek budou uspořádány soutěže pro nejmenší návštěvníky, kteří za odměnu získají známé Hořické trubičky. Celý festival bude opět provázet doprovodný program, včetně autogramiády a osobitého fotografování s účinkujícími interprety, kteří jsou vám na tomto festu blízko jako málokde jinde.

NOVINKY

Image areálu, festivalové noviny, slevy pro držitele vstupenek z předprodeje.
První z novinek je ladění image areálu místa konání do určitého stylu. Nacházíme se v městě kamenné krásy, generálním partnerem je navíc firma DEK STONE přírodní kámen. Tím stylem proto nemůže být nic jiného, než právě jeho stylizace do kamene. Ten se objeví v materiálech tvořících kulisu kolem pódia, nově bude vztyčena (prozatím pětimetrová) maketa obelisku, který bude lemován vlajkami účinkujících kapel.

Při pátém ročníku poprvé vydáváme festivalový zpravodaj, ve kterém chceme především vyjádřit poděkování všem partnerům. Bez nich by byl rockový festival pouhým snem, a právě díky partnerům se tento sen změnil ve skutečnost. Navíc zpravodaj přináší účastníkům festivalu přehledné informace o programu a důležitý servis k veškerému dění. Dozvíte se také o novinkách pátého ročníku, mezi které patří bezesporu výhody pro držitele vstupenek z předprodeje. Mají totiž možnost využít řadu dohodnutých slev na nejrůznější zážitkové aktivity a drobné nákupy. Jejich přehled najdete uvnitř zpravodaje.

SLUŽBY NA ŠPIČKOVÉ ÚROVNI

Jednou z činností, na kterých si organizátoři dávají opravdu záležet, je pestrost a kvalita poskytovaných služeb. I letos si budete moci pochutnávat na grilované kýtě či grilovaném kolínku, v nabídce budou obří burgery, klobásy i langoše, stejně jako speciality Asia bistra. V provozu bude non stop stánek s prodejem koblih, koláčů a dalšího pečiva včetně několika druhů polévek, takže budete mít zajištěnou dobrou snídani i třeba pozdní večeři. V celém areálu je samozřejmostí také velký výběr nápojů. Připraveno je devět stanovišť od párty stanu přes menší „osvěžovny". Pivní stany jsou vybaveny vysoce výkonnou technikou, bez sycení CO2. Ani letos nebudou chybět přitažlivé hostesky s celým Jägermeister týmem, těšit se můžete také na pestrý výběr míchaných nápojů, medovinu, nealkoholické nápoje či kavárnu s pestrým výběrem kvalitních káv. Navíc zde letos přibude i vinotéka.
Dorazte všichni a užijte si dva skvělé dny plné zábavy!

Závěrem je možné dodat jen to, že organizátoři rock festu jsou svým způsobem „šílenci". Vždy po celý rok s velkým nasazením připravují akci, jejíž výsledek je odvislý na jednom z neovlivnitelných vlivů, jakým je počasí. Je to prý jako hrát ruskou ruletu. Zatím jim štěstí přeje, což dokazuje i stále více fanoušků, kteří přijíždějí doslova ze všech koutů celé České republiky. Návštěvníci festivalu jezdí do Hořic opakovaně podle jejich slov pro úžasnou atmosféru, kterou mnozí hodnotí jako sen, ze kterého se nechtějí probudit. Na rockový svátek se sjíždějí doslova všechny generace a stále častěji celé rodiny, které to pojímají doslova jako příležitostí pro malou dovolenou. Nesmíme však opomenout i místní fanoušky a příznivce, kterým patří obrovský dík za to, že festival přijali s pochopením a nadšením. Jak sami říkají, pro Hořice – město kamenné krásy, motocyklových závodů a výroby Hořických trubiček představuje tato dnes již tradiční hudební akce mimořádné oživení.

Přejme proto všem návštěvníkům, hudebníkům a celému festivalu krásné počasí, pořadatelům a organizátorům držme palce, aby jim vše vyšlo tak, jak si předsevzali. Nenechte si tuto skvělou příležitost k zábavě ujít a dorazte! Čeká na vás spousta radosti a skvělých zážitků.  Realizační tým 2016

Jak to všechno začalo? - Čtěte ZDE:

Rozhovor se Zdeňkem Lhotou  ZDE:

Profily vystupujících kapel najdete ZDE: