Veškerý výtěžek putuje na potřeby Domácího hospice Duha v Hořicích. Kromě tance, ke kterému bude hrát kapela Levou rukou band, bohaté tomboly a ukázky společenských i latinskoamerických tanců, zpestřuje tento večer již tradičně i volba krále a královny plesu, které porota vybírá z řad návštěvníků.

Jedním z cílů hlavních organizátorů z Římskokatolické farnosti-arciděkanství Jičín je zachovat atmosféru tradičních plesů a nabídnout každému dostatečný prostor pro tanec. Díky tomu Královský bál získává na oblibě i u lidí z širokého okolí. Domácí hospic Duha, o.p.s., který již čtvrtým rokem Královský bál podporuje, zajišťuje zdravotní i duchovní péči těžce nemocným a umírajícím v jejich domácím prostředí.

Díky prodeji vstupenek a lístků do tomboly z loňských ročníků plesu bylo hospici předáno téměř 130 000 Kč, za které nakoupili nezbytné zdravotnické potřeby. Děje se tak i díky ochotě mnoha, často pravidelných, sponzorů plesu.

Vstupenky na V. Královský bál je možné zakoupit v předprodeji v Jičíně v Městském informačním centru a v Knihkupectví u sv. Ignáce. Cena vstupného v předprodeji je 150 Kč, na místě pak 180 Kč. Zajištěna je také autobusová doprava z Jičína do Valdic a zpět. Více informací najdete na www.facebook.com – V. Královský bál ve Valdicích.    (lb)