V minulosti svým netradičním humorem rozesmál publikum v širokém okolí dvěmi hrami, komediemi Lakomec a Jak je důležité míti Filipa, a také videoklipem oslavujícím hořickou trubičku.

Činorodí umělci nezahálejí a v letošním školním (divadelním) roce toho chtějí nabídnout ještě více než loni. Hned dvě hry, nový videoklip, výstavu v Městském muzeu Hořice a také druhý ročník festivalu Studentský DiF.

Ať žije Bouchon!
Místoprincipálka Kandrdasu Aneta Najmanová doufá, že se všechno podaří stihnout. Při letošních oslavách hořických trubiček, které připadají na 28. září, chtějí herci uvést nový videoklip, v němž budou vystupovat postavy Trubička a Město. Tentokrát se děj nebude odehrávat v ulicích hlavního města Prahy, nýbrž doma, v Hořicích. Kandrdas při oslavách rozbalí svůj vlastní stánek, kde se bude prezentovat.

První z vrcholů sezóny ale přijde na přelomu listopadu a prosince. Členové Kandrdasu znovu udeří na naše bránice. „Plánujeme premiéru nové hry, která se nazývá Ať žije Bouchon! Je to francouzská satira na evropské dotace. Konečně jsem opustili klasiku a zaměřili se na současné téma. Je to šíleně vtipné, není to nic vážného," říká Aneta Najmanová. Vzápětí vysvětluje, proč letos nechali spát klasiky komedie:

„Když jsme nacvičili Jak je důležité míti Filipa, přišlo nám, že pojetí bylo příliš podobné Lakomci. Takže jsme chtěli tentokrát něco odlišného. Navíc tato hra nám přišla opravdu aktuální, takže lidé v tom najdou povědomé rysy z politiky."

Po začátku nového roku bude pravděpodobně následovat premiéra další hry a vernisáž expozice o ochotnictví v Hořicích v městském muzeu. Na jaře si „Kandrdasové" chtějí opět pozvat mladé herce z celé republiky a uspořádat druhý ročník Studentského DiFu.