„Letos je to šestadvacátý ročník. Jde o vzpomínkovou akci na rovera Láďu Kotyka, který byl v padesáti letech uvězněn a zařazen do pracovního tábora v Jáchymově. Vlivem ozáření onemocněl leukémií a jako mladý zemřel. Protože byl aktivním členem našeho střediska, pořádáme na jeho památku tuto vzpomínkovou akci."

Výsledky:
1. Motýlci – Nová Paka, světlušky 96,5 b.
2. Šedá – Jičín, světlušky 92,5 b.
3. Slunečnice – Lázně Bělohrad, smíšená 83 b.
4. Vlci – Nová Paka, vlčata 81,5 b.
5. Zelená – Jičín, vlčata 80,5 b.
6. Modrá – Jičín, vlčata 79 b.
7. Bílá – Jičín, světlušky 77,5 b.
8. Hnědá – Lázně Bělohrad, vlčata 75,5 b.
9. Sněhurky – Nová Paka, světlušky 70 b.
10. Modrá – Lázně Bělohrad, smíšená 61,5 b.

Memoriál je určen světluškám a vlčatům, tedy mladým skautům do dvanácti let. Čekala je trať s dvanácti úkoly, na které museli zvládnout házení míčků na cíl, zdravovědu, rozeznávání zvuků, poznávání lesních i parkových rostlin, živočichů a další úkoly.

Jako pořadatel přišel na sobotní akci osmnáctiletý Patrik. „Ve skautu jsem šest roků, dostal jsem se sem přes kamaráda. Baví mě to tady, vedu malý vlčata. Skaut je prostě skaut, to není koníček, zájem, to je styl života, poslání," říká se zaujetím.

Pavel Tomáš bere toto setkání jako další skvělou propagaci skautingu. „Víte, v dnešní době je velice těžké odlákat děti od počítačů a televizních obrazovek do přírody, třeba právě k nám, skautům. My už jsme sice staří, přesto si přejeme a stále bojujeme za to, aby myšlenka skautingu žila i nadále."