Projekt spočíval ve zdolání vzdálenosti mezi Vídní a Großglocknerem (3798 m) vlastními silami v co nejkratším čase. K myšlence ho inspiroval původ názvu hory odvozený od jejího tvaru, který připomíná velký zvon. Propojil tak Pummerin – jeden z největších zvonů na světě ve vídeňské katedrále Stephansdom s nejvyšší horou Rakouska. K projektu Knock the Glock stačí uvést čísla: Vídeň – Glockner: 22 h:15 min, 477 km a 7400 výškových metrů. Celkový čas akce včetně sestupu a sjezdu: 27 hodin …

Mnoho dalšího zajímavého se dozvíte ve vtipně pojaté přednášce Dana Polmana na téma Teleportace pomocí vlastních sil a ve filmu Petra „Ňůmena" Nováka„Knock the Glock – cesta do srdce kamenného zvonu" (22 min).

Přednáška Daniela Polmana trvá 50 minut, projekce filmu z projektu 20 minut, na konci bude losování cen.
Akce se uskuteční dnes od 19 hodin v Biografu Český ráj.

Vstupné 80 Kč, předprodej v Městském informačním centru na Valdštejnově náměstí v Jičíně.

Jičín – Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně pořádá tento týden křest knihy. Jedná se o 2. doplněné vydání publikace Vladimíra Úlehly Samotářská dcera Boženy Němcové Theodora. Slavnost se uskuteční dnes 21. ledna od 18 hodin.

Libošovice – Zpět k pramenům. Po úspěšné a vyhledávané knížce ing. Jaroslava Egerta Historie mlýnů na Žehrovce vyšla další velice pěkná a fundovaná knížka vztahující se k našemu regionu. Je věnována říčce Klenici protékající jednou z nejmalebnějších částí Českého ráje. 29 km, to je cesta, kterou urazí voda Klenice od pramene pod Nepřívěckou Hůrou k soutoku s Jizerou v Mladé Boleslavi. Kudy protéká, jaké jsou její přítoky a jaká byla historie života kolem ní, o tom bude v sobotu 24. ledna od 16 hodin vyprávět autor Mlýnů na Klenici ing. Václav Šolc v Knihovně Antonína Bocha v Libošovicích. Na otázku, jak se k tématu dostal, odpověděl:

„V Březně, kde bydlíme, nám Klenice protéká před okny a tak mne zajímalo, kde vlastně pramení. Někdy v roce 2010 jsem se vydal hledat pramen Klenice a pak jsem o Klenici a mlýnském náhonu hovořil s kolegou, který mne upozornil na to, že se na Rohatsku přestavuje mlýn na bydlení a je zde vyhozené paleční kolo. Napadlo mne, že to je poslední možnost, jak zachytit život mlýnů na Klenici. Mlýny mne zajímaly již jako kluka, kdy jsem měl možnost nahlédnout do mlýna ve Březně. Můj otec mne někdy bral sebou, když vezl obilí do mlýna na semletí…" Beseda s autorem publikace Václavem Šolcem, doplněná promítáním fotografií a autogramiádou se uskuteční tuto sobotu od 16 hodin v místní knihovně, vstupné dobrovolné. www.knihovnalibosovice.webk.cz

Jičín/Sedličky – Srdečně zveme všechny, kteří se těšili na otevření dlouho očekávané kavárny ve Valdštejnské lodžii – Café Loggie, na slavnostní večírek s hudebními i gastronomickými překvapeními. Uskuteční se tento pátek 23. ledna v 18 hodin.
Zkušební otevírací doba Café Loggie
leden – březen
pátek⋌ 15.00 – 20.00
sobota ⋌13.00 – 18.00
neděle ⋌13.00 – 18.00

Jičín – Dobrá muzika u dobré kávy zve do kavárny Don Cortez a to v sobotu 24.ledna od 19.30 hodin na koncert kapely Once Again – moderní country v bluegrassovém kabátě. Přijďte si vychutnat krásný trojhlasý ženský vokál v doprovodu instrumentálních jedniček naší bluegrassové scény. Rezervace v kavárně, nebo na 775 020 178, 777 843 288.

Miletín – Mladí hasiči Miletín
vás zvou na 2. ročník dětského karetního turnaje ve hře prší. Koná se 24.ledna ve Spolkovém domě v Miletíně od 14 hodin. Prezence od 13.30 hodin. Startovné 50 Kč (v ceně malé občerstvení). Přihlašovat se můžete na emailu: masvobodova@email.cz nebo na tel: 731 166 400.

Hořice – Dům kultury Koruna zve zájemce na komedii Cry Baby Cry. Za divadelním zážitkem se mohou diváci vypravit dnes 21. ledna. Komedie o tom, jak pět žen hledá návod na štěstí začíná v 19.30 h.

Kopidlno – Zlatá éra hokeje v Kopidlně. Vernisáž výstavy fotografií z dob, kdy se v Kopidlně hrával úspěšně hokej, se připravuje na první měsíc v roce 2015 ve výstavních prostorách Kulturního a vzdělávacího centra Kopidlno. Přijďte se pokochat kouzlem černobílých fotografií. Vernisáž se uskuteční 23. ledna od 16 hodin. Expozice bude k vidění do 6. února a přístupna v půjčovní době knihovny.