Na čem je založen zdravý vztah člověka k člověku? Jak ovlivňují mezilidské vztahy naše zdraví? Mezilidské vztahy a rovnováha mezi dáváním a braním. Zákon akce a reakce. Jaká láska člověka k druhým i k sobě opravdu prospívá? Vstupné: studenti, důchodci 50 Kč, ostatní veřejnost 80 Kč.
Jičín – Výbor Sokola srdečně všechny zve na 15. Sokolské šibřinky, které se uskuteční v sobotu 25. února v Masarykově divadle. Začátek v 19.30 hodin, vstupné 150 Kč, masky sleva 80 Kč.

Jičín – Svaz postižených civilizačními chorobami zve v úterý 21. února od 14 hodin do zasedací místnosti městského úřadu na besedu na téma Změň svůj život ty, nikdo jiný to za tebe neudělá. Jde o povídání nejen o terapeutické metodě RUŠ s Ivou Labaštovou o tom, jak nás celý život ovlivňují negativní programy z dětství a jak se jich můžeme snadno zbavit.

Hořice – Britský hráč na foukací harmoniku a zpěvák Will Wilde patří mezi nejlepší evropské foukačkáře a vystoupí s kapelou Roosevelt Houserockers. Představí se 23. února od 19:30 hodin v Domě kultury Koruna. Nenechte si ujít tento jedinečný hudební zážitek.
Na foukací harmoniku hraje Will Wilde od svých 16 let, učil se a vyrůstal na hudbě Led Zeppelin, Free a Deep Purple. Majitel prestižního německého blues labelu Ruf Records Thomas Rufus ho nazývá „Hendrixem bluesové harmoniky".
Rakouská kapela Roosevelt Houserockers, která bude Willa doprovázet, je bluesrockové uskupení, které svým strhující pódiovým projevem interpretuje klasické chicago blues na té nejšpičkovější úrovni.
Jejich jméno je narážkou na legendárního slidemastera Hound Dog Taylora, vlastním jménem Theodore Roosevelt Taylor, jehož kapela si říkala Houserockers.
Koncert se uskuteční 23. února v DK Koruna v 19.30 hodin, vstupné 150 Kč (stolová úprava, občerstvení, bar).

Jičín – Výbor Sokola srdečně všechny zve na 15. Sokolské šibřinky, které se uskuteční v sobotu 25. února v Masarykově divadle. Začátek v 19.30 hodin, vstupné 150 Kč, masky sleva 80 Kč.

Bystřice – Obec a MŠ zvou na 3. obecní ples v sobotu 25. února od 20 hodin v sále Bystřické hospody. K tanci zahraje FK-Band Music, vstupné 100 Kč.

Dětenice – Pořadatelé srdečně zvou na slavnostní udílení sošky Jivínského Štefana za pozoruhodný kulturní počin roku 2016 a za dlouholetou kulturní činnost. Datum konání je tradiční – tedy 25. února, a stane se tak po jedenadvacáté. Letos se tohoto setkání lidí spjatých s kulturou ujala obec Dětenice a zve do sokolovny, kde od 15 hodin začíná prezence účastníků a od 16 hodin program. Udělení Jivínského Štefana potěší někoho z obětavých tvůrců „bohulibých" kulturních aktivit a povzbudí ty, jejichž snaha obohatit život své obce i široké veřejnosti nezůstala nepovšimnuta. Těší se organizátoři Štefanská komise, Nadační fond Jičín – město pohádky, Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně, Prochoroviny a obec Dětenice.

Robousy – Sbor dobrovolných hasičů Robousy zve na tradiční Maškarní ples, který se koná v sobotu 25. února od 20 hodin v pohostinství v Robousích. K tanci a poslechu hrají Zabar, vstup masky 40 Kč, ostatní 60 Kč.

Železnice – V sobotu 4. března jste zváni na sokolské šibřinky, které pořádá TJ Sokol Železnice, z.s., oddíly fotbalu a stolního tenisu. Hraje Styl.
Vrbice – Sbor dobrovolných hasičů Vrbice pořádá dětský karneval v sobotu 4. března od 13 hodin v sále Obecního domu ve Vrbici. K tanci a poslechu hraje DJ Žanet. Pro děti jsou připraveny soutěže a balíček sladkostí, vstupné je dobrovolné. Večer pak od 20 hodin opět v režii dobrovolných hasičů se zde koná maškarní bál od 20 hodin. K tanci a poslechu hraje skupina Formace. Občerstvení zajištěno, masky mají vstup zdarma.

Samšina – V místní restauraci v sobotu 11. března od 19.30 hodin pořádá Klub přátel české písničky 2. Společenský ples. K tanci a poslechu zahraje Příchvojanka pod taktovkou Mirka Vody. Přijďte se pobavit a zkusit štěstí při bohaté tombole, vstupné 50 Kč.

Vidochov – SDH a OÚ Vidochov zvou na místní hřiště v sobotu 18. března od 14 hodin, ve srubu se zde koná dětský karneval. Občerstvení bude zajištěno, tak jako i soutěže o ceny.