Libáň – V pátek 3. února v 17 hodin se v obřadní síni městského úřadu koná další poetický večer s Křeslem pro hosta. Pozváni jsou manželé Gabriela a Jaroslav Krčkovi.
„Pochopit lásku je největším úsilím člověka a je to i vrchol a cíl, kam bychom měli všichni jednou dojít. Mou cestou a mou hlavní životní úlohou je muzika a v ní je soustředěno celé mé snažení." To jsou slova uměleckého vedoucího souboru Musica Bohemica, vynikajícího muzikanta, skladatele a člověka Jaroslava Krčka. Zcela jistě mu v jeho snažení byla a je oporou jeho žena, hobojistka, pedagožka a manažerka souboru Gabriela Krčková. Energická, fortelná, usměvavá, sdílná žena, plná života, nápadů a životních pravd, která tvoří s J. Krčkem životní i umělecký pár rovných čtyřicet let.
Jak se žije umělecké manželství? Jak se zvládá organizace exponovaného souboru současně s výchovou tří dětí? Jaký je recept na rodinné štěstí? Jak klikatá a složitá je ta „Krčkovic" cesta za láskou?
O tom si s námi přijdou v cyklu Poetických podvečerů s Křeslem pro hosta povídat manželé Krčkovi. A určitě nepřijdou s prázdnou. Přislíbeny jsou harfičky, flétničky, loutny a dobrá přátelská atmosféra. Pořádá o. p. s. Foerstrovy dny, hudební festival ve spolupráci s Městskou knihovnou Libáň, kde si můžete u paní Lucky Hlaváčkové již nyní zakoupit nebo na tel. čísle 724 772 104 zarezervovat vstupenky. Jednotné vstupné 70 Kč.

Miletín – Sportovní klub Miletín pořádá 3. února v místní sokolovně turnaj mládeže a žen v bandmintonu.
Startovné mládež (0 – 15 let) 0 Kč
Startovné ženy (15 – 99 let) 50 Kč
Prezentace mládež: 12.30 – 13.00 hod.
Prezentace ženy: 15.30 – 16.00 hod.
Přihlášky: nosek@miletin.cz, 724 966 329

Libáň – Loutkové divadlo Martínek uvádí pohádku Kašpárkovo pometlo, v sobotu 4. února od 15 hodin v malém sále Domu kultury, vstupné 25 Kč. Příští představení 18. února – Kocour v botách.

Nová Paka – Auto klub v AČR Nová Paka Vás zve na IX. Reprezentační ples Auto klubu který se koná v pátek 3.února od 20.00 v Ježkově statku Nová Paka.
Program 19.30 -20.00 přivítání hostů
20.00 -02.00 začátek plesu – hudba Komárek
21.00-01.00 raut. Bohatá tombola.
Vstupné 300 Kč v ceně přípitek a raut.
Předprodej vstupenek na tel. 739078831 a v Ježkově statku.
Srdečně zve Auto klub v AČR Nová Paka Pecka – Mistrovství Pecky v běhu na historických lyžích 2017 se koná 4. února. Zveme vás na každoroční zápolení v běhu na historických lyžích spojené se zabijačkovými hody. Trať závodu je propletena areálem kempu Pecka a závod je zpestřen různými překážkami, včetně té nejpopulárnější „vypití panáka zelené". Prezentace závodníků je od 12:30 do 13:00, závod odstartuje v 13:30 a vypsány jsou 3 kategorie – muži, ženy, děti. Podmínkou pro zapsání do startovní listiny je dobové oblečení a dobové lyže. Místní restaurace připraví zabijačkové speciality: zabijačkový guláš, jitrnice, tlačenka, prdelačka, prejt… Dobroty z prasátka si můžete v restauraci zakoupit od 10:00, vše vám rádi zabalíme, ale též můžete posedět v příjemné atmosféře, ke které přispěje místní kapela Náhoda. Těšíme se na vaši návštěvu! Skol!

Železnice – V železnické sokolovně se chystá na sobotu 11. února od 20 hodin hasičský bál. Akci pořádá SDH Železnice, hraje skupina Servis Vokap.

Hořice – Strozzi, spolek přátel hořického zámku srdečně zve v sobotu 18. února všechny hořické sousedy i přespolní přátele na první hořický zámecký masopust. A na co se můžete těšit? Masopustní veselice začně v 10 hodin, kdy od zámku vyjde průvod masek a projde centrem města. Poté se vrátí na zámek, kde přibližně o půl dvanácté začne u zámecké tvrze program a zábava, vepřové hody (oblíbené pochoutky si můžete nakoupit i s sebou domů), trocha muziky, kejklů a spousta legrace. Budete si také moci vyzkoušet staročeský masopustní zvyk zabíjení kohouta, nechat hádat budoucnost, smlouvat se židem atd. Vlastní masky vítány! Odložte ostych a přijďte se pobavit na první zámecký masopust! Předpokládaný konec akce je v 15 hodin.

Jinolice / Podůlší – SDH Jinolice pořádá dětský karneval v sobotu 18. února od 14 hodin v hospodě Na Jívě v Podůlší. Zajištěna je živá hudba i bohatá tombola.

Železnice – V sobotu 4. března jste zváni na sokolské šibřinky, které pořádá TJ Sokol Železnice, z.s., oddíly fotbalu a stolního tenisu. Hraje Styl.