Nová Paka – Skupina Blues Session vystoupí na půdě restaurace Novopacké sklepy v pátek 20. ledna od 20:00 hod.
Vstupenky již v předprodeji kdykoli na baru restaurace nebo rezervace na telefonu 608 555 091.

Jičín – V sobotu 21. ledna pořádá Gymnázium a SOŠPg maturitní ples oktávy. Začíná v 19 h. ve velkém sále Masarykova divadla.

Miletín – Český rybářský svaz Miletín vás zve na reprezentační ples. Koná se 21. ledna v sále Sousedského domu, vstupenky v předprodeji v infocentru Mateřídouška.

Železnice – V železnické sokolovně se chystá na sobotu 21. ledna sportovní ples. Pořádá ho TJ Sokol Železnice z.s., oddíl fotbalu. Začíná ve 20 hodin, hrát bude skupina Efekt.

Slatiny – Osadní výbor Popovice zve spoluobčany na 19. Popovický ples. Koná se v sobotu 21. ledna od 20 hodin v sále restaurace Slatiny. Doprava bude zajištěna tam i zpět.

Úbislavice – Hasičské sbory podkumburských obcí si vás dovolují pozvat na tradiční hasičský ples. Koná se v sobotu 21. ledna od 20 hodin v hospodě U kostela v Úbislavicích. Hudba Duo Efekt.

Robousy – Sbor dobrovolných hasičů pořádá tradiční hasičský ples. Koná se v sobotu 21. ledna od 20 hodin v pohostinství. K tanci a poslechu hrají Šukovi.

Nová Paka - Po necelých dvou letech se packým milovníkům umění, tentokráte již po čtvrté, představí v sobotu 21. ledna od 16 hod. malém sále MKS v Nové Pace staropacká malířka Pavlína Gardianová, se svoji tvorbou tentokráte směrovanou na Příběhy.
Výstava v malém sále MKS dává možnost packým zájemcům o umění shlédnout obrazy malířky, jejíž tvorbu je možno objevit v řadě soukromých sbírek, na výstavách, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Její obrazy již viděli nejen milovníci umění v Česku, ale i v Nizozemsku a na Slovensku, ale také senátoři ve své horní parlamentní komoře. Rukopis jejích olejomaleb je pro ni typický a nezaměnitelný. Celá její tvorba je protkána tajemstvím, láskou, něhou a opravdovostí. Nenechte si ujít tuto příležitost v malém sále MKS. V úvodním slově a s hudebním oprovodem se předstatví známý moderátor, skladatel a muzikant Šimon Kalousek.
Výstava potrvá do 17. února a je otevřena v pondělí až v pátek od 8 do 16 hod. a o víkendu od 14 do 16 hod.

Jičín/Sedličky – V neděli 22. ledna vystoupí v Café loggie od 17 hodin mladý uznávaný skladatel z Německa Clemens Christian Pötzsch.

Železnice - v Café Terasy se 28. ledna uskuteční poutavé povídání spojené s promítáním na téma Taiwan. Akce začíná od 19 hodin, rezervace s ohledem na počet míst v kavárně je nutná, vstup dobrovolný.

Lužany - TJ Sokol Lužany vás zve na SOKOLSKÝ PLES v pátek 17. února od 20 hodin do restaurace „Radnice" v Mlázovicích. Hraje hudební skupina VOKAP SERVIS. Půlnoční pauzu vyplní bohatá tombola. Vstupné 100,-Kč. Svoz autobusem v 18:45 Jičín od obchodního domu BILLA, další zastávky
Úlibice, Lužany, Kamenice, Konecchlumí - Mlázovice. Autobus zpět po ukončení plesu. Jednotné jízdné 10 Kč.

Pro děti

Libáň – Loutkové divadlo Martínek Libáň uvede v sobotu 21. ledna pohádku Začarovaný les. Začátek představení je v 15.00 hodin. Vstupné 25 Kč.

Hořice – Loutkářský soubor Zvonek uvádí pohádku Kašpárek a čertova nevěsta. Odehraje se 21. ledna od 16 hodin v DK Koruna, vstupné 30 Kč.

Jičín – Loutkový soubor Srdíčko hraje pohádku pro diváky od 3 do 100 let. Jmenuje se Bubák Kája a děti i rodiče ji zhlédnou v sobotu 21. ledna, začátky ve 14 a v 16 hodin.

Cvičení

V zdravém těle zdravý duch
Přestože všichni víme, jak je pro nás důležitý pohyb, málokdo to dodržuje. Již odmalička děti sedí u PC, tabletu, TV či mobilu a už vůbec neznají to, co bylo za našich mladých let zcela běžné, že jsme celý den běhali a hráli si venku. A práve T.J.SOKOL skýtá úplně pro všechny věkové kategorie to správné pohybové vyžití.
U nás cvičí nejmladší děti, rodiče s dětmi, předškoláci, školní mládež, ženy všech věkových kategorií, senioři…
Informace o všech oddílech najdete na www.sokoljicin.cz. Proto neváhejte a přijďte se mezi nás podívat a zacvičit si. Určitě si vyberete z bohaté nabídky! Těšíme se na vás - Jitka Lešáková, náčelnice