Sobota 22. 11.
10.00 Taneční studio Light Praha. Lenka Tretiagová: Hlasy země. Režie: Lenka a Štěpán Tretiagovi.
Nesoutěžní představení.
13.00 Divadelní soubor PIKI Volyně. Miloslav Pikolon: Podzim života je krásný. Autor a režie: Miloslav Pikolon.
16.30 Divadelní soubor Vojan Hrádek nad Nisou. Ladislav Smoček: Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho.
Režie: Jan Sladký.
19.30 Divadelní spolek Vojan Libice nad Cidlinou. Jean Dell, Gérald Sibleyras: Půldruhé hodiny zpoždění. Režie: Milan Schejbal j.h.
Neděle 23. 11.
10.00 Divadelní soubor Nakop Tyjátr Jihlava. Volně na motivy Pavla Kohouta:Moje maminka. Režie: Petr Soumar.
Neděle 23. 11.
14.00 Divadelní soubor Vicena Ústí nad Orlicí. Oldřich Daněk: Hříčky o královnách, útržek francouzský a ruský.
Režie: Jarmila Petrov.

Sobotka – Divadelní spolek Markvart si vás dovoluje pozvat na svůj autorský veselý muzikálek z dávných dob Markvarticka.
V sobotu 29. listopadu bude v Městském divadle v 17 hodin uvedena hra Teplé místo aneb Markvartovy lázně. Vhodné pro širokou i tenkou veřejnost bez rozdílu věku.

Češov – Pro příznivce češovské kultury máme dobrou zprávu. V sobotu 6. prosince se uskuteční předvánoční představení hořické Sklerózy v místním kulturním stánku. Pohádka Široký vás přiměje v předvánočním čase se pořádně zasmát, zastavit se s kamarády a přáteli a zapomenout na všechny všední starosti.
Začátek je plánován na 18. hodinu, aby mohly přijít i děti.

Lomnice nad Popelkou – Mimořádné představení! V pondělí 15. prosince se koná od 19 hodin v Tylově divadle představení Čtyři dohody. Nehřešte slovem, neberte si nic osobně, nevytvářejte si žádné domněnky, dělejte vše, jak nejlépe dovedete. Autor: Don Miguel Ruiz. V hlavní roli: Jaroslav Dušek. Spoluúčinkují: Pjér La Š´éz a Zdeněk Konopásek. Don Miguel Ruiz ve Čtyřech dohodách odhaluje zdroj omezujících názorů, které připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. Čtyři dohody založené na staré toltécké moudrosti nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky. Předprodej vstupenek byl zahájen.
www.kislomnice.cz/rezervace.

Úbislavice – V pohostinství u kostela se dnes uskuteční Kateřinská zábava, kterou pořádá Okrašlovací spolek Stav. Všichni jste srdečně zváni na příjemný večer s manželi Šejnovými. Občerstvení je zajištěno, dobrou náladu vezměte s sebou. Začínáme ve 20 hodin, Kateřiny mají vstup zdarma.

Dětenice – Hasiči z Brodku pořádají v sokolovně v Dětenicích dnes 22. listopadu od 20 hodin rockovou taneční zábavu se skupinou Telegraf.

Podůlší – Hospůdka na Jívě v Podůlší pořádá ve středu 26. listopadu od 18 hodin vzpomínku na Waldemara Matušku. Zpívat a bavit vás přijede Květa Fialová, Bohuš Matuš a Vladimír Nerušil.
Vstupenky v hodnotě 240 Kč si již nyní můžete zakoupit v hospůdce. V ceně vstupného je 1 ks CD Písně a duety z českých filmů a muzikálů.
Informace na telefonním čísle 602 86 34 61.

Jičín – David Koller, člen znovuzrozené skupiny Lucie, vyráží na své samostatné a jedinečné akustické turné, v rámci kterého zavítá také do Masarykova divadla.
Ve středu 26. listopadu od 19 hodin zazní několik hitů od skupiny Lucie ve speciálním akustické aranžmá.

Jičín – V neděli 30. listopadu se uskuteční adventní koncert MO Bandu. Proběhne jako obvykle v Porotním sále jičínského zámku od 16 hodin. Vánočním slovem promluví Josef Dvořák.

Bystřice u Libáně – Základní organizace Českého svazu včelařů v Libáni zve na přednášku významného odborníka Leoše Dvorského. Koná se dnes od 14 h. na sále Bystřické hospody.

Hořice – Dovolujeme si vás pozvat na další setkání s lékařem Janem Paloučkem. Tématem budou Zákony, které vždycky platí. Setkání se uskuteční v úterý 25. listopadu od 18 h., tentokrát v divadelním sále hořické radnice (náměstí Jiřího z Poděbrad). Svoji účast nemusíte hlásit dopředu, počet míst je dostatečný. Vstupné činí 80/50 Kč.

Jičín – Před sto lety zemřela v Jičíně básnířka a spisovatelka Irma Geisslová, autorka melancholické poezie, ale také příběhů z prostředí železnice a několika knih pro děti. Jičínská beseda chystá o této mimořádné ženě besedu na pátek 28. listopadu od 18 hodin v Porotním sále.

Výstavy

Nová Paka – Hrnčíři aneb Svět z hlíny – prodejní výstava užitkové keramiky bude k vidění v malém sále městského kulturního střediska. Slavnostní zahájení se koná dnes 22. listopadu v 17.00 hodin. Na předvánoční výstavě se představí šest keramických dílen z Čech i Moravy. Každá dílna představí své výrobky, které jsou odlišné jak zpracováním, tak barevností glazur. Převládá užitková keramika, ale budou vystaveny i šperky a keramické betlémy. To vše v řemeslně dokonalém provedení. Umělci jsou dlouholetí profesní kolegové a spolužáci. Vystavující: Eta Placáková, Marcela Pošustová – Keramos Praha, Luděk Čapek – Dobříš, Romana a Karel Neufuss – Hradec Králové, Olga Vedralová – Praha/Florencie, Miluše Hlavinková – Litovel.
Vstupné dobrovolné.

Lomnice nad Popelkou – Kulturní a informační středisko vás zve do prostorů zámeckých salonků na výstavu obrazů Aleny Vitákové – Průřez tvorbou z let 1985 – 2014. Expozice bude slavnostně zahájena dnes 22. listopadu ve 14 hodin ve velkém sále. Úvodní slovo: prof. Břetislav Vachala z Českého egypt. ústavu FFUK Praha. Kulturní vystoupení: členky tanečního oboru ZUŠ Lomnice n.P.
Výstava je přístupná ve středu 9 – 12, čtvrtek 13 – 16, pátek 13 – 15, jinak v rámci kulturních akcí a po předběžné dohodě v informačním středisku (platí i pro 20. – 31.12. 2014)

Lomnice nad Popelkou – Nezadržitelně se opět blíží čas Vánoc, jejichž atmosféru už po staletí vedle lidových zvyků a koled neodmyslitelně dotvářejí také betlémy. A stalo se už tradicí, že kouzlu a kráse betlémům je věnována poslední výstava roku v lomnickém muzeu. Letos tomu tak bude již po třinácté. Akce začíná v sobotu 29. listopadu od 9 h. Mimořádně první den, v sobotu 29. listopadu, od 9 hodin se v muzeu otevře dílnička pro děti i dospělé, kde si může každý svůj perníček zkusit ozdobit a odnést jako suvenýr domů. K dispozici bude též i prodej nejen perníčků, ale i čerstvých zákusků, a to nejen ke kávě v muzejní kavárně. Výstavu si budete moci prohlédnout až do úterý 6. ledna 2015.