Jičín – Kavárna Don Cortez zve na koncert, tentokrát v bluegrassovém podání skupiny Monogram. Seskupení patří mezi špičku nejen českého bluegrassu, bylo několikrát vyhlášeno jako nejlepší instrumentální skupina a především získala ocenění EBMA Evropská skupina roku. Nenechte si je ujít ve čtvrtek 20.listopadu od 19.30 hodin. Rezervace nutná! 777 843 288 nebo přímo v kavárně.

Pecka – V Knihovně Kryštofa Haranta chystají na čtvrtek 20. listopadu od 13 hodin dílničku pro děti a dospělé: Vánoční ozdoby z korálků. Cena je 20 Kč za jednu dílničku, 30 Kč za dvě dílničky jedné osoby. Příchod možný kdykoliv v průběhu akce. Doporučujeme vhodné pracovní oblečení.

Jičín – Kapela Maňana Bluegrass Band si vás dovoluje pozvat na festiválek s názvem Baby do modra věnovaný ženám v bluegrassu. Již tento pátek 21.listopadu od 19 hodin v K-klubu na Valdštejnově náměstí se na vás těší – Maňana Bluegrass Band (Jičín), Od plotny skok (Litoměřice) a Veget (Praha).

Jičín/Sedličky – Přijměte prosím pozvání na komponovaný program nejlepšího českého hráče na neobvyklý nástroj citera, s povídáním, ukázkami i živým hraním autorské tvorby, vycházející z world music, jazzu a lidové hudby.
Objevování zapomenutých nástrojů s Michalem Müllerem se koná v pátek 21. listopadu od 20 hodin ve Valdštejnské lodžii.

Lázně Bělohrad – Městské kulturní středisko uvádí Živák lázeňský, původně Objevy zvukového portýra. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu Pod Hůrou.
V pátek 21. listopadu v 19 hodin vystoupí v kulturním sále lázní Novoborská skupina Zhasni. Hudba, kterou dnes interpretuje, by se dala zařadit do kategorie folk-pop.

Nová Paka – V pátek 21. listopadu od 20 hodin vystoupí na půdě restaurace Novopacké sklepy známá undergroundová kapela Garage s frontmenem Tony Ducháčkem. Vstupenky je možné zakoupit kdykoli na baru restaurace nebo rezervovat na t.: 493 722 872.

Jičín – Oldies Party To nejlepší z muziky 70. , 80. a 90. let uvádí v Music Clubu Tango na Valdštejnově náměstí tento pátek od 20 hodin moderátor, diskžokej Zdeněk Vranovský.

Podůlší – Již v pátek 21. listopadu se koná tradičně v Hospůdce Na Jívě otevřený autodráhový závod. S autíčky v měřítku 1:32 či 1:28 (standardní velikosti používané zejména na české autodráze Ites nebo Faro, ale i na zahraničních značkách Carrera, SCX, Ninco, Scalextric apod.) si budete moci zazávodit na dřevěné čtyřdráze s počítačem řízenou časomírou a výsledkovou tabulí na LCD monitoru. Na této již tradiční akci si zařádí jak děti, tak dospěláci! Kategorie dětí startuje v 16:00, trénink od 15:30, kategorie dospělých v 18:00. V kategorii dospělých jsou dvě podkategorie – auta s úplnou karoserií a formule. Zájemci si mohou autíčko zapůjčit od organizátora.

Úbislavice – V pohostinství u kostela se v sobotu uskuteční Kateřinská zábava, kterou pořádá Okrašlovací spolek Stav. Všichni jste srdečně zváni na příjemný večer s manželi Šejnovými. Občerstvení je zajištěno, dobrou náladu vezměte s sebou. Začínáme ve 20 hodin, Kateřiny mají vstup zdarma.

Dětenice – Hasiči z Brodku pořádají v sokolovně v Dětenicích v sobotu 22. listopadu od 20 hodin rockovou taneční zábavu se skupinou Telegraf.

Valdice – Římskokatolická farnost Jičín pořádá v sobotu 22. listopadu IV. královský bál. Zahájení je v 19 hodin v místním kulturním domě. K tanci a poslechu zahraje kapela Levou rukou band. Na programu bude předtančení, volba krále a královny plesu a bohatá tombola. Výtěžek bálu je určen na podporu činnosti Domácího hospice Duha v Hořicích. Autobus vás doveze tam i zpět a to v 18.30 hodin od bunkru, dalšími zastávkami jsou Lidické náměstí, gymnázium, autobusové nádraží a lípy. Zpět pak v 01.00 a 02.15 z Valdic. Vstupné 150 Kč.

Nová Paka - Ve společných prostorách Jednoty bratrské v Nové Pace se 22. listopadu ve 13 hodin uskuteční inspirativní setkání. S Ivou Pavlíčkovou a Blankou Vaškovou si zde můžete vyrobit vlastní vánoční dekoraci, naučíte se vytvářet i kytičky z fimo hmoty s Annou Jiřičkovou. S sebou si vezměte peníze na materiál. Výtěžek z akce, kterou spoluorganizuje sdružení Fontána, bude věnován na podporu stavby Základní školy Brána. ⋌(kov)