Jičínsko: Můžete prodat, koupit, darovat

Lázně Bělohrad: Městská knihovna Lázně Bělohrad zve všechny milovníky veteše a všeho (ne)potřebného na bleší trh. Máte doma spoustu věcí a nevíte, co s nimi? Přijďte je prodat, vyměnit či darovat na druhý bleší trh, který se uskuteční v sokolovně v sobotu od 14 do 16 hodin. V případě zájmu o prodej si rezervujte místo na tel. 604 600 997 či emailem na adrese knihovna@lazne-belohrad.cz.

Nová Paka: V sobotu se bude v prostorách Domu dětí a mládeže Stonožka v Nové Pace konat Jarmareční rej aneb Nej… akce na Pace. Více než 40 kreativních tvůrců přijede prodávat své originální, ručně zhotovené, výrobky. Návštěvníky budou čekat kreativní dílničky a soutěže o zajímavé ceny. Ve 14 hodin vystoupí skupina historického šermu Rego a Mužoreti. Nebude chybět občerstvení, např. staročeské speciality, klobásky, dobroty z domácí pekárny, ani lahodná medovina či různé druhy chmelařského moku.

Valdice: Římskokatolická farnost Jičín pořádá již III. královský bál, který se uskuteční v sobotu od 19 hodin v kulturním domě ve Valdicích. K tanci i poslechu zahraje hudební skupina Levou rukou band. Čeká vás předtančení, volba krále a královny plesu, bohatá tombola a půlnoční překvapení. Výtěžek plesu bude věnován na činnost Hospicového sdružení Duha v Hořicích.

Hradecko: Vánoce na Hrádku

Hrádek u Nechanic: Už tuto sobotu to na zámku Hrádek u Nechanic bude vonět Vánocemi. Do 8. prosince tamní správa pořádá tradiční Vánoce na zámku. Při prohlídce vánočně upravených interiérů návštěvníky seznámí s historií Vánoc, s vánočními zvyky, tradicemi a s historickou vánoční výzdobou. Opět bude zpřístupněna zámecká kuchyně, kde bude podáván pravý anglický punč, ale i čaj nebo dobrá káva a k nim vánoční cukroví.

Hradec Králové: V pátek rozburácí prostory kulturního domu Střelnice koncert skupiny Tři sestry a Horkýže Slíže. Začíná se v sedm večer. Tři sestry se v Hradci objeví opět po roce v unikátním mezinárodním projektu Bratia a sestry tour 2013.

Hradec Králové: Pokud vás zajímají mandaly a jejich účinky, nenechte si ujít seminář v Centru celoživotního vzdělávání v sobotu od 10 do 14 hodin. Seminář je zaměřen na využití mandal v arteterapii, neboť mohou napomoci k lepšímu sebepoznání, komunikaci s okolím, sebekomunikaci. První částí semináře je přednáška, kterou  doplní dílna.

Náchodsko: Ve znamení vánočních trhů

Velké Poříčí: V sále Obecního domu můžete v sobotu od 9 do 16 hodin načerpat inspiraci a nakoupit drobné dárky a vánoční výzdobu na předvánočních prodejních trzích. Od 18 hodin se zde uskuteční druhý ročník country folkového festiválku Poříčský podzim. V programu se představí kapely Koyoti, Bohadlo Band duo, Chvíle a Otisk.

Hronov: Přijďte si odpočinout od předvánočního shonu, ochutnat specialitky, nakoupit vánoční zboží a načerpat sváteční atmosféru na hronovské náměstí a do sálu Josefa Čapka, kde se v neděli  od devíti hodin konají Vánoční trhy. Atmosféru po celý den zpříjemní hudební a taneční vystoupení či šermířská představení.

Rychnovsko: Nechte se inspirovat Kouzlem Vánoc

Hlinné: Mlhavý podzim připomíná blížící se advent a Vánoce. Zahrádkáři z Dobrého se pokusí přinést do ponurých dnů aspoň jiskru radosti. Jejich vánoční výstava Kouzlo Vánoc se koná o víkendu v Hlinném v budově bývalé školy.  K vidění i ke koupi budou ozdobené stromky, vánoční aranžmá, adventní věnce, drobné dárky, suchá vazba, čaje, perníčky a jiné cukroví,  květiny a vše, co k Vánocům patří.

Trutnovsko: Nejlepší vánočka? Třeba to bude ta vaše

Žacléř: Vánočka je hlavním bodem 3. ročníku soutěže O nejlepší vánočku pod Rýchorami. Ta se uskuteční v sobotu od 14 hodin v kulturním domě. Hodnotit bude porota i veřejnost. „Připravujeme ukázku pletení vánočky, malý trh, diváckou tombolu i dětskou soutěž," dodává za pořadatele Žaneta Dolanová. Přihlásit se lze do pátku na telefonu 777 955 732 nebo mailu zanet.dolan@centrum.cz.